miercuri, octombrie 16, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Mâncați dovlecel în fiecare zi, este cel mai benefic

Din cuprinsul articolului

Dovlecelul este bogat în vitamine și minerale care sunt responsabile de funcționarea aproape a tuturor sistemelor vitale din organism, și anume: vitaminele din grupa B (B1, B2, B9), acidul ascorbic (doar 100 g de dovlecel conțin aproape 17% din aportul zilnic recomandat), acidul nicotinic, vitaminele A și E, fier, magneziu, zinc și potasiu.

Consumul zilnic de dovlecei dă un impuls funcționării active a sistemului imunitar, spune medicul rus Natalia Ignatova.

„Conțin vitaminele B1, B2, B9, A, E, PP, oligoelemente – fier, magneziu, zinc, potasiu, ceea ce face ca această legumă să fie indispensabilă pentru inimă, mai ales la pacienții cu boli ale sistemului cardiovascular; trebuie consumată pentru prevenirea hipertensiunii arteriale și a bolilor coronariene, a aritmiilor”, spune specialistul.

Dovlecelul conține magneziu și potasiu, care afectează în mod direct nutriția mușchiului cardiac. Leguma conține și fier, care ajută la stabilizarea circulației sanguine și la creșterea cantității de oxigen din sânge. Cu cât nivelul de oxigen este mai ridicat, cu atât organismul, în special inima, devine mai rezistent și mai puternic. Este demn de remarcat faptul că dovlecelul nu conține practic sodiu, ceea ce îl face foarte util pentru persoanele cu diverse boli ale sistemului cardiovascular.

Alte beneficii ale dovlecelului

Datorită structurii poroase, dovleceii pot acumula nu numai substanțe utile, ci și nocive. Dacă sunt cultivate în soluri contaminate, pline de îngrășăminte, nitrați, pesticide și alte substanțe chimice, pot provoca…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Al doilea val! Ţara care intră din nou în carantină din cauza Coronavirusului, după ce se „vindecase”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.