Din cuprinsul articolului
Merele coapte sunt mai utile decât cele proaspete? Specialiștii au analizat compoziția nutriționala a merelor coapte în comparație cu cele crude, pentru a face alegeri informate în ceea ce privește alimentația, merele coapte sunt extrem de benefice pentru organism.
Merele sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat de vitamine și minerale, care le conferă numeroase beneficii pentru sănatate. De exemplu, vitamina C este o vitamina solubila in apa, care poate fi distrusa de caldura si lumina. Astfel, merele coapte contin mai putina vitamina C decât cele crude.
În schimb, coacerea poate crește conținutul de vitamina A. În plus, merele coapte conțin de obicei mai multe minerale precum potasiu, calciu, fosfor si magneziu, deoarece coacerea ajuta la descompunerea acidului fitic, care poate lega mineralele si le face mai greu de absorbit.
Merele coapte îmbunătățesc digestia
Merele coapte au șase proprietăți valoroase pe care le veți observa dacă le consumați frecvent:
1. Îmbunătățește digestia: Consumul de mere coapte poate ajuta la imbunatatirea funcției digestive, deoarece procesul de coacere descompune fibrele si face fructul mai usor de digerat. Acest lucru poate fi benefic, in special pentru persoanele cu probleme gastrointestinale, precum sindromul intestinului iritabil sau constipatie. In plus, merele coapte contin pectina, o fibra solubila care poate ajuta la mentinerea sanatatii colonului prin prevenirea inflamatiei si a cancerului de colon.
2. Reduce colesterolul: Merele coapte contin pectina, o fibra solubila care…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI