Din cuprinsul articolului
Mierea nu trebuie ținută în frigider! Nu toate ingredientele alimentare trebuie să fie refrigerate pentru a rezista mai mult. Multe pot fi păstrate la temperatura camerei și au o durată lungă de valabilitate, dintre care una este mierea.
Mierea nu are nevoie de temperaturi scăzute pentru a rezista mult. De fapt, mierea se păstrează cel mai bine într-un loc răcoros, la temperatura camerei. Iată o explicație a motivului pentru care mierea nu ar trebui să fie refrigerată și cum să o păstrați corect.
Mierea nu trebuie ținută în frigider! Motivul pentru care mierea nu ar trebui să fie refrigerată
Mierea nu trebuie refrigerată. Temperaturile foarte scăzute vor duce la înghețarea mierii, așa că poate fi necesar să o lăsați mai întâi la temperatura camerei de fiecare dată când doriți să mâncați miere.
De asemenea, dacă refrigerați mierea pentru că vă este frică de bacterii, vă înșelați. Bacteriile nu atacă mierea pentru că este acidă sau are un PH mai scăzut, ceea ce inhibă activitatea bacteriilor. Prin urmare, bacteriile sau alte microorganisme care provoacă adesea alterarea alimentelor nu vor supraviețui pe miere.
Cum să depozitezi corect mierea
Mierea este unul dintre cele mai ușor de depozitat în bucătărie. Păstrați pur și simplu mierea într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui și într-un recipient etanș. Un borcan de sticlă sau un recipient din plastic alimentar sunt cele mai bune pentru depozitarea mierii.
Rețineți că cel mai dăunător lucru de evitat atunci când depozitați mierea este…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI