Din cuprinsul articolului
Usturoiul este unul dintre cele mai comune ingrediente culinare din întreaga lume. Multe mâncăruri din Europa, Africa, Asia și America folosesc această legumă cu aromă puternică.
Usturoiul este similar cu alte plante în formă de bulb, inclusiv ceapa, arpagicul, prazul și ceapa verde.
Dar usturoiul este special.
Timp de secole, oamenii au folosit usturoiul nu numai pentru gătit, ci și ca medicament.
Usturoiul medicinal de-a lungul timpului
Cercetătorii de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center și Universitatea Cornell au studiat utilizarea medicinală a usturoiului de-a lungul istoriei. Ei au găsit referiri la usturoi în texte antice din Egipt, Grecia, Roma, China și India.
De exemplu, în Grecia și Roma antice, oamenii considerau usturoiul un ajutor pentru forță și rezistență.
Primii atleți olimpici din Grecia mâncau usturoi pentru a-și îmbunătăți performanțele. Vechii romani hrăneau cu usturoi soldații și marinarii.
Muncitorii care au construit piramidele în Egipt mâncau usturoi. De fapt, aceasta este o temă de-a lungul istoriei timpurii – muncitorii mâncau usturoi pentru a-și spori forța.
Dar de ce este usturoiul un aliment atât de sănătos?
Răspunsul scurt este că usturoiul creează un gaz numit hidrogen sulfurat.
La prima vedere, hidrogenul sulfurat nu pare foarte sănătos. De fapt, este toxic și inflamabil. Miroase a ouă stricate. Dar îndeplinește o funcție importantă în corpul nostru. Hidrogenul sulfurat relaxează vasele de sânge.
Relaxarea vaselor de sânge, la rândul său, permite unei…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI