Utilizări terapeutice
Medicina naturistă românească își are rădăcinile în practicile dacilor, care utilizau plante medicinale și băuturi fermentate pentru a trata diverse afecțiuni.
Strămoșii românilor au descoperit că țuica fiartă nu doar că ajută la ameliorarea simptomelor de gripă, dar oferă și alte beneficii importante.
Potrivit experților, combinația de alcool și condimente precum piperul sau cuișoarele ajută la deschiderea căilor respiratorii și la oxigenarea optimă a sângelui. În plus, vaporii calzi dilată vasele capilare și favorizează o mai bună circulație.
Specialiștii spun că această băutură alcoolică, dacă este consumată în doze mici poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si ale bilei.
De asemenea, conform cercetătorilor, anumite enzime pe care le conține această băutură ajută la reducerea depunerilor de colesterol pe artere și are un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.
De altfel, țuica este comparată cu un medicament, iar consumul moderat, cel mult 30 de ml pe zi, este recomandat pentru ameliorarea problemelor digestive. Se știe că țuica de prună este un produs spirtos de maximum 40 – 45 de grade şi se produce din prunele de vară.
Rețeta de țuică fiartă
Pentru a obține efectul dorit, țuica fiartă trebuie preparată cu atenție, utilizând ingrediente care îi sporesc eficiența.
Rețeta clasică include 150 ml de țuică, 6-7 boabe de piper, 3-4 cuișoare și o linguriță de miere sau zahăr.
Se fierbe la foc mic cu toate ingredientele și…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI