Din cuprinsul articolului
Peștele alb este un aliat surprinzător în încercarea de ameliorare a durerilor de mijloc. Cunoscut pentru carnea sa delicioasă și conținutul scăzut de grăsimi, acesta se remarcă prin gustul său fin și beneficiile pentru sănătate.
Acest tip de pește, care include soiuri precum merluciu, limbă de mare și merlan, este utilizat pentru afecțiunile musculare și articulare. Având în vedere profilul său benefic pentru sănătate, este esențial să știm cum să îl procesăm corect.
Care sunt proprietățile peștelui alb?
Secretul din spatele potențialului terapeutic al peștelui alb constă în bogăția sa în proteine slabe și acizi grași omega-3. S-a demonstrat că aceștia din urmă, în special, au proprietăți antiinflamatorii puternice, cruciale pentru reducerea inflamației care poate provoca sau exacerba durerea de talie.
În plus, consumul regulat de pește alb poate contribui la sănătatea cardiovasculară și la bunăstarea generală.
Cât de des ar trebui consumat peștele alb?
Experții în sănătate recomandă consumul de pește alb de două ori pe săptămână, ca parte a unei diete echilibrate.
Practica nu numai că furnizează nutrienții esențiali menționați mai sus, dar diversifică și aportul de proteine și oferă o alternativă mai sănătoasă la carnea roșie, care poate contribui la inflamații atunci când este consumată în exces.
Cum să preparați corect peștele alb?
Unele dintre cele mai sănătoase moduri de preparare a peștelui alb sunt:
La abur: aceasta este o opțiune excelentă, deoarece păstrează majoritatea…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI