Din cuprinsul articolului
Încă din antichitate şi până în prezent, plantele medicinale au cea mai mare popularitate în diferite boli, fiind de ajutor pentru tratarea simptomelor specifice.
O astfel de plantă antică nu numai că susține sistemul digestiv, dar acționează și ca un agent de curățare puternic a toxinelor, datorită proprietăților sale antiinflamatorii remarcabile. Acest condiment magic reprezintă o opțiune excelentă pentru cei care doresc să adopte obiceiuri alimentare mai sănătoase.
Încorporarea lui în dietă poate fi un pas semnificativ spre bunăstarea generală, promovând nu numai sănătatea digestivă, ci și eliminarea toxinelor și regenerarea pielii.
Stimulează sănătatea digestivă
Anasonul (Pimpinella anisum) este o plantă erbacee aromatică, ale cărei fructe (semințe) sunt folosite în industria alimentară, în industria farmaceutică, dar și în industria cosmetică.
Semințele de anason conțin 18% proteine, 23% acizi grași, 2-7% uleiuri esențiale, 5% amidon și 25% fibre. Aroma semințelor de anason este extrem de puternică, datorită trans-anetolului, uleiul esențial care se regăsește din belșug în acestea.
Anasonul este o plantă medicinală recunoscută pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate, în special în susținerea sistemului digestiv, facilitând asimilarea alimentelor.
Semințele de anason sunt utilizate în mod obișnuit la prepararea infuziilor, a lichiorurilor (cum ar fi anasonul dulce) și ca condiment în patiserie și alte mâncăruri.
De altfel, această plantă a fost apreciată atât în gastronomie, cât și în…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI