Din cuprinsul articolului
Oamenii au folosit ghimbirul pentru gătit și în medicină încă din antichitate. Acesta poate ajuta la ameliorarea greaței și a durerilor de stomac. Ghimbirul poate avea și alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi proprietăți antioxidante și antimicrobiene.
Ghimbirul a fost folosit de ani de zile pentru a trata o varietate de afecțiuni, cum ar fi greața și inflamațiile.
În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință americani sugerează că tuberculul ar putea ajuta la combaterea cancerului ovarian.
Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că acest condiment a fost capabil să ucidă celulele canceroase.
Studiul a arătat, de asemenea, că ghimbirul are avantajul suplimentar de a împiedica celulele să devină rezistente la tratamentul cu chimioterapie.
La acel moment, anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului.
După cum a declarat pentru BBC Mundo Nuria Lorite, expert în medicina tradițională chineză, „ghimbirul este folosit de mii de ani ca unul dintre cele mai puternice produse pentru tratarea a numeroase afecțiuni”.
În cadrul studiului de laborator, cercetătorii au folosit pudră de ghimbir, similară cu cea vândută în magazine.
După ce au dizolvat substanța într-o soluție, au aplicat-o pe celulele cancerului ovarian.
În toate testele lor, au constatat că amestecul a provocat moartea celulelor.
Însă, potrivit cercetătorilor, ceea ce oferă și mai multă speranță este modul în care celulele au murit.
Tipuri de moarte
Testele au arătat două tipuri de moarte…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI