luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Plante care te scapă de țânțari. Mirosul îi alungă

Din cuprinsul articolului

Plante eficiente în lupta cu țânțarii. Țantarii sunt, într-adevar, o mare problema deoarece pot transmite diverse boli, cum ar fi malaria, febra dengue, virusul Zika sau virusul West Nile.

De asemenea, mușcăturile lor pot fi foarte dureroase si pot cauza mancarimi persistente. De aceea, este important să luam masuri de prevenire împotriva țânțarilor, cum ar fi utilizarea de repelenti pentru insecte, purtarea hainelor cu maneci lungi si pantaloni lungi, instalarea de plase împotriva insectelor la ferestre și uși sau plantarea unor ierburi ce au proprietăți repelente pentru țânțari.

Plantele recomandate pentru a scăpa de țânțari

Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Potrivit Adevărul, printre plantele recomandate pentru a scăpa de țânțari se numără menta, lavanda și eucaliptul, toate fiind cunoscute pentru proprietățile lor repelente pentru țânțari. În plus, aceste plante au și un parfum plăcut.

Plantă eficientă  pentru a ține țânțarii departe

Rozmarinul: Poate fi plantat în orice colț însorit al grădinii sau chiar la pervazul ferestrei. Are un miros plăcut și poate fi folosit și în bucătărie, la diferite preparate. Rozmarinul, de asemenea, le ține la distanță și pe pisici.

Busuiocul: Nu este doar pentru toppinguri de pizza sau paste, ci are beneficii majore pentru grădinărit, cum ar fi atragerea albinelor, dar acolo unde este un busuioc plantat nu sunt țânțari.

Cătușnică – Catnip: Pisica adoră această plantă, dar țânțarii vor face orice pentru a sta departe de ea. De fapt, studiile au arătat că uleiul…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Dacă te culci târziu și te trezești devreme ești predispus la aceste boli grave. Ia aminte, la riscurile la care te supui!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.