luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Remedii rapide pentru constipație și reglarea tranzitului

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Remedii rapide pentru constipație. Consumul anumitor fructe, legume și semințe poate ajuta la ameliorarea constipației prin adăugarea de volum și umiditate scaunului, scăderea timpului de tranzit intestinal și creșterea frecvenței scaunelor.

Aproximativ 14% dintre oameni se confruntă cu constipație cronică la un moment dat.

Simptomele includ scaune de mai puțin de trei ori pe săptămână, încordare, scaune noduloase sau dure, o senzație de evacuare incompletă, senzație de blocare sau imposibilitate de a elimina scaunul.

Tipul și severitatea simptomelor pot varia de la persoană la persoană. Unii oameni suferă de constipație doar rar, în timp ce pentru alții este o afecțiune cronică.

Constipația are o varietate de cauze, dar este adesea rezultatul mișcării lente a alimentelor prin sistemul digestiv.

Acest lucru se poate datora deshidratării, unei diete nesănătoasee, medicamentelor, bolilor care afectează sistemul nervos sau tulburărilor mentale.

Iată 17 alimente care pot ajuta la ameliorarea constipației.

  1. Prunele sunt bogate în fibre, sorbitol și compuși fenolici sănătoși pentru intestin, care pot ajuta la tratarea constipației.
  2. Merele conțin pectină, un tip de fibre solubile care poate înmuia scaunul și poate promova mișcarea acestuia prin tractul digestiv.
  3. Perele sunt bogate în fibre și conțin laxative naturale, precum fructoza și sorbitolul.
  4. Kiwi sunt o sursă bună de fibre și conțin actinidină, o enzimă care poate îmbunătăți motilitatea intestinală și poate reduce constipația.
  5. Citricele precum portocalele,…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Cum a devenit apa îmbuteliată una dintre cele mai mari farse din istoria modernă, lucru valabil și pentru țara noastră

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.