duminică, martie 23, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Rețetă de post. SUPA care purifică şi subţiază sângele

Din cuprinsul articolului

Postul Paștelui în 2025 se termină pe 19 aprilie, iar mulţi credincioşi se întreabă ce se poate mânca în următoarele săptămâni. Iată o reteţă rapidă, delicioasă şi sănătoasă!

Această supă are la bază sfecla roşie, o legumă bogată în fibre, calciu, vitamina C, fier, potasiu și magneziu. În plus, conține doi compuși speciali care luptă împotriva inflamației: nitrații și betalienii. De altfel sucul de sfeclă roșie este cel mai valoros tip de suc pentru formarea globulelor roșii și pentru îmbunătățirea compoziției sângelui.

Ingrediente pentru supa de sfeclă

– 2 sfecle nu prea mari,

– 2 cartofi,

– un morcov,

– pătrunjel rădăcină,

– o ceapă

– tăiţei,

– verdeaţă,

– sare,

– 2 l apă,

– 300 ml borş.

Mod de preparare 

Se curata sfecla, se spală și se dă pe răzătoare, apoi se pune la foc morcovul curățat și pătrunjelul tăiate cubulețe, cu ceapa curățată și tocată mărunt și cu apa.

Dupa 5 minute, se adaugă cartofii curățați și tăiați subțiri și sare. Cand cartofii au inceput sa se inmoaie se adauga taiteii. Dupa cateva minute se toarna si borsul fiert separat si strecurat.

Se lasa sa mai fiarba impreuna 10 de minute. Se presara cu leustean si patrunjel taiate marunt, se ia de pe foc. Se opreste putina sfecla cruda peste care se toarna apa clocotita. Se lasa pana cand apa s-a inrosit bine si se adauga in ciorba.

Beneficiile consumului de sfeclă roșie

Sfecla roșie și sucul acesteia ajută inima și plămânii să funcționeze datorită oxidului nitric, care crește…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Leguma care poate ajuta la reducerea riscului de cancer

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.