Din cuprinsul articolului
Pe 2 octombrie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântului Ciprian, cunoscut drept un izbăvitor de vrăji și blesteme. Se spune că toţi cei care au cerut ajutorul l-au şi primit.
Sfântul a fost născut din părinți necredincioși, ajungând, la maturitate, să fie chiar el un vrăjitor vestit, filosof și slujitor al zeului păgân Apolo din Antiohia Siriei. La un moment dat, însă, s-a lepădat de vrăjitorie și a ajuns episcop.
Sfântul Ciprian, ocrotitorul de vrăji şi blesteme
Însă, în timpul persecuţiei poruncite de Decius împotriva creştinilor, lui Ciprian şi Iustinei le-au fost tăiate capetele. Oamenii îl cinstesc pe 2 octombrie pentru partea luminoasă a vieţii sale: convertirea la creştinism, viaţa închinată slujirii lui Hristos şi pentru cununa de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop.
Într-o zi, Aglaid, un tânăr păgând, a venit la Ciprian și i-a cerut ajutorul, spunându-i că s-a îndrăgostit de o fată pe nume Iustina, însă aceasta îl respinge.
Atunci, Ciprian a trimis mai mulți diavoli la Iustina, însă fata i-a alungat pe toți cu rugăciuni și semnul Sfintei Cruci.
În final, după multe eforturi, Ciprian și-a dat seama că vrăjile sale nu au niciun efect în fața rugăciunilor și a înțeles cât de mare este puterea lui Dumnezeu. Acesta a mers și s-a botezat, însă a fost ucis, prin tăierea capului, la ordinul dat de Decius împotriva creștinilor.
Semnul care îţi arată că ţi s-au făcut vrăji
Sfântul Ciprian este cinstit de biserică drept izbăvitor de vrăji, blesteme și de toate…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI