luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Rugăciune către Sfântul Iustin Martirul la vreme de necaz

Din cuprinsul articolului

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Iustin Martirul și Filosoful, în prima zi a lunii iunie. Sfântul Iustin Martirul și Filosoful s-a născut la începutul secolului al II-lea (100-110) ca fiu unor coloniști greci, păgâni, din vechiul Sichem din Palestina.

După colonizarea romană din anul 70, Sichemul s-a numit Flavia Neapolis, iar astăzi se numește Nablus.

Cine a fost Sfântul Iustin Martirul și Filosoful

Crescut în păgânism, din tinerețe Iustin a fost atras spre filozofie, astfel va cerceta conceptele filosofice ale vremii. Întâlnirea cu un bătrân creștin și discuția purtată cu acesta, îi trezește interesul pentru creștinism, scrie crestinortodox.ro.

După ce întâlnește un bătrân pe malul marii, care îi vorbește de Hristos, Sfântului Iustin „i se aprinde deodată un foc în suflet și îl cuprinde o mare dragoste de profeți, ca și de bărbații aceia care au fost prietenii lui Hristos”. Ajunge, astfel, la concluzia că aceasta este singură filosofie sigură și aducătoare de folos.

După convertire, ajunge la Roma, unde va deschide prima școală filosofică în care se va preda credința creștină. În urma deschiderii acestei școli, filosoful cinic Crescens devine adversarul Sfântului Iustin, ajungând să îl denunțe autorităților romane că este creștin.

Sfântului i s-a cerut să renunțe la Hristos, dar a refuzat cu vehemență, răspunzând că „niciun om în toate mințile nu abandonează Adevărul pentru eroare“.

Sunt întrebați, apoi, pe rând, ceilalți creștini. Cum și ei refuză să aducă jertfe…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Cum evităm veninul albinelor? Ce facem pentru a nu avea reacții alergice?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.