vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Rugăciune de vindecare către Sfântul Mucenic Patrichie

Din cuprinsul articolului

În ziua de 19 iunie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Mucenic Patrichie, episcopul Prusiei care a fost un mare tămăduitor. Credincioșii se roagă în această zi sfântă pentru iertarea păcatelor, vindecare grabnică şi izbăvire de cele mai cumplite necazuri.

Sfântul Patrichie a trăit în primul secol după Hristos, în cetatea Prusa din zona Asiei. În calitate de episcop al cetății, a reușit să convertească multe persoane la creștinism.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cine a fost Sfântul Mucenic Patrichie

 

Cetatea Prusa era recunoscută pentru izvoarele sale cu apă termală. Eparhul Iulie a încercat să-l determine pe Patrichie să se închine la idoli spunându-i că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor, potrivit pravila.ro.

Sfântul Mucenic Patrichie s-a dedicat vieții monahale încă de la o vârstă fragedă și peste ani a ajuns episcopul cetății Prusa, acolo unde a apărat și a răspândit religia creștină, dar și cel mai important, credința în Iisus Hristos.

Acesta și-a găsit menirea în încercarea de a-i converti pe locuitori la creștinism. În vremea Împăratului Iulian Apostatul, Sfântul Patrichie a fost aruncat de adepții păgânismului în ape clocotite, pentru a-l împiedică să mai propovăduiască religia creștină în rândul păgânilor.

Sfântul mucenic i-a răspuns că apele termale izvorăsc pentru binele oamenilor, însă aceasta se face prin puterea Mântuitorului, nicidecum a zeilor.

Când Patrichie a căzut în apă, picăturile care au sărit din acel izvor i-au…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Băutura antioxidantă care te pot ajuta să slăbești

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.