Din cuprinsul articolului
Rodiile, simbol al fertilității și morții în mitologia greacă, nu sunt doar un deliciu estetic, ci te pot proteja împotriva celor mai frecvente tipuri de cancer.
Un nou studiu publicat în revista Food Science and Nutrition a scos la iveală proprietățile anticancerigene impresionante ale sucului și semințelor acestui fruct.
Cum contribuie rodiile la prevenirea cancerului?
Cercetătorii au descoperit că extractul, fructul, uleiul și sucul de rodie au efecte anti-proliferative, anti-tumorigenice și antiinflamatoare, ajutând la prevenirea și chiar tratarea cancerului prin influențarea unor căi de semnalizare celulară implicate în dezvoltarea bolii.
Tipurile de cancer pe care rodiile le pot preveni
Potrivit studiului, consumul regulat de rodii poate contribui la prevenirea următoarelor tipuri de cancer:
Efectul benefic al rodiilor se datorează proprietăților citotoxice și anti-proliferative, ceea ce înseamnă că antioxidanții din acest fruct joacă un rol esențial în inhibarea dezvoltării celulelor canceroase.
Ce înseamnă o porție de rodie?
Potrivit experților în nutriție de la WebMD, cea mai sănătoasă variantă de consum este rodia proaspătă, care este săracă în calorii și grăsimi, dar bogată în fibre, vitamine și minerale. O porție de rodie este echivalentă cu jumătate de fruct proaspăt.
Cum poți integra rodiile în alimentația zilnică?
Acest fruct versatil poate fi consumat într-o varietate de moduri delicioase. Specialiștii de la BBC Good Food recomandă utilizarea semințelor de rodie în:
- Salate proaspete pentru un…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI