Din cuprinsul articolului
Când mănânci pepene verde, nu trebuie să arunci semințele, deoarece și acestea sunt comestibile. Află ce nutrimente conțin și cum se pot pregăti separat. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, numeroasele beneficii pentru sănătate.
La fel precum castravetele, și pepenele verde conține până la 90% apă. Gustul dulce se datorează cantității ridicate de fructoză.
Dar semințele? Sunt comestibile și conțin substanțe importante, precum vitamine B, acizi grași nesaturați, fier, magneziu și calciu. La fel ca alte semințe, și cele de pepene verde sunt bogate în fibre și ajută astfel digestia.
Le poți consuma pur și simplu împreună cu fructul, dar în cantități moderate. Cantitățile mari de semințe nemestecate pot irita colonul. Ai grijă să le mesteci bine. Astfel, corpul tău va putea beneficia de toate nutrimentele din semințe și de toate beneficiile pepenelui verde.
Lidia Fecioru: bune pentru infertilitate şi întăresc muşchiul cardiac
„Nu mai aruncaţi seminţele de pe pepenele verde. Le puteţi usca şi face din ele cafea. Le fierbeţi şi puteţi să le faceţi cafea. Le mai puteţi pune într-un litru de apa şi le fierbeţi la foc mic timp de 40 de minte.
Se bea acest ceai timp de trei zile. Cam un pahar pe zi. Are vitamine B1, B6, fosfor, acid folic, vitamina A, vitamina C.
Uleiul din seminţe de pepene rezolvă problema acneei. Aceste seminţe sunt bune şi pentru infertilitate şi întăresc muşchiul cardiac.”, a spus Lidia Fecioru.
Beneficiile semințelor de pepene roșu
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI