Din cuprinsul articolului
De ani de zile, usturoiul a fost subiect de dezbatere pentru proprietățile și beneficiile sale pentru sănătate, popularizând ideea că consumul crud ar putea fi bun pentru menținerea unui stil de viață sănătos.
Potrivit Federației Spaniole de Nutriție (FEN), este adevărat că efectele pozitive ale consumului de usturoi sunt mai evidente dacă este consumat crud. Cu toate acestea, există și studii care sugerează că atunci când este gătit își păstrează unele dintre proprietățile sale. Și care sunt aceste proprietăți?
„Este o sursă de minerale precum iod, fosfor, potasiu și vitamine precum vitamina B6”, explică specialiștii FEN.
Acest lucru ar putea face din usturoi un aliemnt ideal pentru menținerea unui sistem imunitar optim, pe lângă faptul că are proprietăți antiinflamatorii.
Evită usturoiul dacă suferi de ACESTE afecțiuni
Deși are beneficii extraordinare pentru sănătate, nu este recomandat să depășești consumul cu mai mult de doi căței de usturoi pe zi deoarece acest lucru ar putea provoca arsuri la stomac sau arsuri intestinale, pe lângă eventualele probleme de digestie.
În plus, usturoiul este cunoscut că provoacă respirație urât mirositoare și miros neplăcut din cauza compușilor pe care îi eliberează în timpul digestiei.
Pe de altă parte, persoanele cu boli gastrointestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil sau reflux gastrointestinal, pot ajunge să experimenteze disconfort din cauza usturoiului.
- Fiind un anticoagulant natural, dacă este consumat împreună cu alte…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI