Din cuprinsul articolului
Specialiştii susţin că o eficacitate sporită pentru sănătatea organismului o au roşiile preparate proaspete şi fără conservanţi, sub formă de suc sau bulion, pentru că au un conţinut mai mare de licopen, ce este mai solubil în grăsime.
În plus, acest suc poate ajuta la îmbunătățirea stării pielii. Băutura este bogată în vitamina C, care este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii.
Dr. Range Kings dezvăluie că licopenul conferă roșiilor culoarea roșie și luptă împotriva colesterolului rău. Acesta este motivul pentru care roșiile sunt atât de bune pentru inimă.
„Conform unui studiu realizat de oamenii de știință japonezi, 200 ml de suc de roșii pe zi pot reduce nivelul de colesterol rău. Experții cred că există o legătură între licopenul din roșii și scăderea nivelului de colesterol rău”, explică expertul.
„Potrivit unui experiment realizat în Peru, cei care beau suc de roșii cu ulei de măsline au niveluri mai scăzute de colesterol decât persoanele care nu beau acest suc. În plus, sucul de roșii poate proteja împotriva bolilor de inimă și a formării plăcilor de colesterol în artere. Acest lucru se datorează faptului că acest suc conține vitamina B6, acid folic și potasiu”, adaugă expertul.
Alte beneficii ale sucului de roșii
Roșiile conțin aproximativ 94% apă şi sunt utile în dieta persoanelor care vor să slăbească. De asemenea, ele conțin acizi organici, pectină, vitaminele A, C, PP, K etc. Și în ceea ce privește conținutul de magneziu…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI