duminică, martie 23, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Supa-cremă medicament, de nelipsit din dieta sezonului rece

Din cuprinsul articolului

Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se apăra împotriva infecțiilor scade, iar corpul este mai susceptibil la răceli, viroze şi gripă.

De aceea se recomandă un aport crescut de vitamine şi minerale. Pe lângă suplimentele din farmacii, unele dintre cele mai bune surse de vitamine, minerale, antioxidanți și probiotice pentru stimularea sistemului imunitar sunt  alimentele.

Supa-cremă de praz se numără printre mâncărurile medicament pentru zilele răcoroase, îmbinând gustul specific al prazului cu beneficiile nutriționale pe care le oferă.

Prazul, simbol al Țării Galilor

Prazul este nu doar leguma preferată a oltenilor, ci şi a Țării Galilor. Soldaților galezi li se ordona cândva să poarte praz pe armură ca semn al curajului, iar prazul a rămas simbolul Țării Galilor în care se prepară adesea şi supă-cremă de praz. Mâncarea galeză este concepută pentru a aduce căldură şi energie  într-un climat rece, potrivit realitatea.net.

Supa de praz este un preparat delicios, făcut, de obicei, din praz și cartofi. Adesea, bucătarii galezi adaugă brânză locală, pentru un plus de cremozitate şi o servesc cu pâine prăjită. Ai putea folosi şi ierburi aromatice tocate. Dacă adaugi puțin suc de lămâie în supă, o poți mânca și rece.

Prazul este bogat în nutrienți, ceea ce înseamnă că are un conținut scăzut de calorii, dar o cantitate mare de vitamine și minerale. O sută de grame de praz fiert are doar 31 de calorii, dar îţi aduce un plus de carotenoizi pe care…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Care este diferența dintre măslinele verzi și cele negre? Care sunt mai sănătoase?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.