joi, iunie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Suplimente pentru echilibrarea hormonală în premenopauză

Din cuprinsul articolului

Premenopauza le aduce femeilor multe transformări hormonale și provocări, care le influențează starea de bine, dar mai ales sănătatea. Pentru a face față cu succes acestei etape firești a vieții, este esențial să înțelegem rolul hormonilor, al stilului de viață, al somnului și că nu există o rețetă standard pentru toate femeile, dar nici scurtături, precum suplimentele luate fără îndrumare către care se îndreaptă, des, majoritatea. 

Claudia Buneci, nutriționist și coach de medicină funcțională pentru echilibrare hormonală, în mod special pentru femei aflate la premenopauză, explică de ce sunt benefice aceste suplimente, care este rolul lor și modul optim de a le folosi în menținerea echilibrului hormonal și a bunăstării. 

Corpul ne semnalează când trebuie să acționăm

Atenția cea mai mare ar trebui să fie la corp și semnalele pe care le transmite, iar dacă ascultăm cu atenție, calea spre echilibru hormonal devine mai ușor de străbătut, chiar și cu ajutorul suplimentelor, luate personalizat după simptomatologia și nevoile individuale.

Crampele musculare sau agitația, palpitațiile sau insomnia pot semnala o carență de magneziu. Dar asta nu este suficient să știm  – căci există multiple tipuri de magneziu – ororat, treonat, citrat, bigliscinat. 

Care e cel mai bun? Cel de care are corpul tău nevoie, așa cum se vede la un screening cu un specialist în medicină funcțională, naturopat, medic și la analize.

Plânsul „din nimic”, crizele de furie și constipația, pe faza luteală (înainte de menstră), …

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * "Alimentul zeilor" cu mult calciu și magneziu care...

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.