Din cuprinsul articolului
Nelipsită la ocazii speciale, mai ales la cumpăna dintre ani, această băutură delicioasă are numeroase proprietățile sale antioxidante, benefice pentru sănătate.
Aşadar, există motive medicale dovedite științific pentru a bea această băutură „de lux”. La începutul secolului 20, francezii foloseau șampania pentru a lupta împotriva holerei, ceea ce demonstreauă încă o dată faptul că poate acționa inclusiv ca un antibacterian.
În plus, la fel ca ceaiul verde, şampania este o băutură bogată în polifenoli, antioxidanți a căror principală acțiune este prevenirea îmbătrânirii premature a celulelor din organism.
Normalizează tensiunea arterială
Bucurați-vă de câteva pahare pe zi pentru o inimă mai sănătoasă. Șampania este destul de bogată în polifenoli, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea problemelor cardiace.
De asemenea, conține resveratrol, un alt tip de antioxidant care protejează vasele de sânge de daune, previne formarea cheagurilor de sânge și menține colesterolul rău sub control. Șampania este la fel de bună ca vinul roșu pentru a vă proteja inima.
Ajută la oxigenarea celulelor creierului
Studiile științifice au stabilit că consumul de șampanie îmbunătățește memoria, în special anumite funcții cognitive, cum ar fi efectuarea de sarcini complexe și calcule.
Consumul a 1 până la 3 pahare de șampanie în fiecare săptămână poate ține la distanță demența și alte tulburări degenerative ale creierului. În plus, consumul de șampanie în mod regulat…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI