Din cuprinsul articolului
Hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată) este atunci când presiunea din vasele de sânge este prea mare (140/90 mmHg sau mai mare).
Hipertensiunea arterială este principalul factor de risc pentru mortalitate, fiind responsabilă pentru 10,8 milioane de decese pe an.
Pe lângă schimbarea stilului de viaţă, inclusiv o atenţie mai mare la tipurile de alimente consumate zilnic, este importantă medicaţia precrisă de medic.
Regula generală pentru alimentaţia hiposodată
De altfel, din punct de vedere istoric, cercetările științifice au arătat o relație directă între hipertensiunea arterială și nivelul de sodiu. Evitarea alimentelor bogate în sodiu este o modalitate de a vă ține sub control nivelul tensiunii arteriale. Potrivit experților, regula generală este să nu depășească 2.300 mg de sodiu pe zi.
Pentru adulti, in special cei care au hipertensiune arteriala sau predispozitie la aceasta afectiune, recomandarea este de aproximativ 1.500 mg de sodiu pe zi.
Pe lângă folosirea sării de bucătărie, există multe alte moduri de a condimenta şi de a aroma alimentele pentru a asigura un nivel normal al tensiunii arteriale. Iată cele mai bune trei tipuri de condimente pe care le puteți folosi fără a vă crește tensiunea arterială.
Turmeric
Este un condiment care nu numai…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI