duminică, octombrie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * TOP 5 alimente care subțiază sângele precum medicamentele

Din cuprinsul articolului

Pentru prevenirea aterosclerozei – îngustarea vaselor de sânge şi acumularea plăcilor de aterom – medicii recomandă ca încă din tinereţe, dupa vârsta de 25-30 de ani, să consumaţi alimente sănătoase, cu valoare nutritivă şi terapeutică, în unele cazuri.

Includerea a cinci alimente şi condimente în dieta dvs. nu numai că vă va subția sângele, dar vă va reduce și riscul de boli cardiovasculare. Lista acestora include usturoi, ghimbir, ceapă, ulei de măsline, turmeric.

Problemele de circulație sunt o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni. Cu toate acestea, pe lângă medicamentele obișnuite, există și unele alimente care pot subția sângele în mod natural.

1. Usturoiul

Este un adevărat campion printre alimentele care subțiează sângele. Bogat în alicină, ajută la dilatarea vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sângelui.

Consumul zilnic poate ajuta la reducerea vâscozității sângelui și a riscului de formare a cheagurilor de sânge.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

2. Ghimbirul

Este un anticoagulant natural excelent. Substanțele sale active ajută la reducerea coagulării sângelui și la prevenirea formării cheagurilor. Adăugarea acestuia în dieta ta este o modalitate excelentă de a-ți echilibra fluxul sanguin și de a reduce riscul de boli de inimă.

Cea mai importantă și valoroasă proprietate a ghimbirului este efectul său pozitiv asupra sistemului digestiv uman. Ghimbirul picant irită glandele implicate în digestie, provocându-le să producă mai activ enzime și bilă. În acest fel, ghimbirul…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  TikTok nu va fi vândut, în ciuda legii promulgate în SUA. Ce a anunțat compania care deține aplicația

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.