Din cuprinsul articolului
Medici atrag atenţia că la începutul sezonului rece, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se apăra împotriva infecțiilor scade, iar corpul este mai susceptibil la răceli, viroze şi gripă.
De aceea se recomandă un aport crescut de vitamine şi minerale. Pe lângă suplimentele din farmacii, unele dintre cele mai bune surse de vitamine, minerale, antioxidanți și probiotice pentru stimularea sistemului imunitar sunt alimentele.
De aceea, specialiștii recomandă să introduci în dietă câteva alimente de bază care întăresc imunitatea în dieta ta zilnică pentru a te proteja.
De asemenea, hidratarea este importantă pentru ca organismul tău să își revină, în contextul unei viroze sezoniere. Febra, transpirația și pierderea apetitului sunt simptome frecvente în cazul gripelor și răcelilor. Așadar, nu neglija importanța hidratării.
Apa este cea mai accesibilă variantă, care acționează și ca agent detoxifiant natural pentru organism. Dacă îți plac băuturile mai aromate, poți alege ceaiurile din plante, apa infuzată cu fructe proaspete sau sucurile naturale, fără zahăr adăugat.
Usturoi
Usturoiul are atât proprietăți antiinflamatoare, cât și de stimulare a sistemului imunitar. Studiile au dovedit că zdrobirea usturoiului activează principalul său compus bioactiv. Așadar, dacă vrei să ai parte de beneficiile maxime ale usturoiului, dar nu îți place gustul crud al acestuia, toacă-l și așteaptă 10-15 minute înainte să îl gătești, potrivit catine.ro.
Ardei iute
Citricele sunt cea mai cunoscută sursă de vitamina C….
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI