Din cuprinsul articolului
Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care puteți alege, deși uleiul de măsline și cel de floarea-soarelui tind să fie cele mai populare, alte alternative nutritive sunt opțiuni potențiale pentru a fi încorporate în dieta zilnică.
În acest sens, există unul care este considerat un antioxidant natural și este, de asemenea, plin de vitamina E, astfel că se poziționează ca un condiment cu beneficii incredibile pentru sănătatea generală. De asemenea, este lipsit de grăsimi trans, care, spre deosebire de alte substanțe ceroase, nu sunt esențiale sau benefice pentru organism.
Uleiul plin de vitamina E care este un antioxidant natural
FMD afirmă că uleiul de soia este unul dintre cele mai versatile uleiuri din grupul său și este extrem de bogat în acizi grași polinesaturați, cum ar fi omega-3 și omega-6, care sunt esențiali pentru a proteja organismul de bolile cardiovasculare și contribuie la prevenirea diabetului.
O altă caracteristică apreciată a acestui aliment este gustul său neutru, care păstrează aroma originală a alimentelor. FMD subliniază, de asemenea, durabilitatea sa, care este superioară celei a altor condimente similare datorită ușurinței compoziției sale, care nu conține impurități.
În aceeași ordine de idei, punctul său ridicat de fum este responsabil pentru faptul că este uleiul care își păstrează cel mai bine proprietățile naturale atunci când este prăjit.
Între timp, un articol publicat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale subliniază că uleiul de…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI