Din cuprinsul articolului
Uleiul care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Este o sursa de nutrienți și component biologic active. Mai mult, conține grăsimi sănătoase, vitamine și antioxidanți care pot ajuta la îmbunătățirea mai multor funcții ale organismului atunci când sunt consumate în mod regulat.
Uleiul de in, ca orice alt ulei, conține o cantitate mare de grăsime. Este important să țineți cont de acest lucru atunci când planificați o dietă, astfel încât să nu vă depășiți aportul zilnic de calorii, mai ales dacă încercați să vă controlați greutatea.
Acidul alfa-linolenic (ALA) este principalul acid gras omega-3 găsit în uleiul de semințe de in, căci despre acest tip de ulei este vorba. Ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare și, de asemenea, reduce eficient inflamația și îmbunătățește funcția creierului. În plus, ALA ajută la reducerea probabilității de apariție a cheagurilor de sânge, atac de cord și, respectiv, accident vascular cerebral.
Acizii Omega-3 reduc nivelul de trigliceride și reglează colesterolul
Acizii Omega-3 reduc nivelul de trigliceride și participă la reglarea colesterolului, ceea ce scade semnificativ riscul de ateroscleroză și atacuri de cord.
Acidul linoleic (LA) este un acid gras omega-6 care reprezintă 15-20% din conținutul total de acizi grași din uleiul de semințe de in. Acizii grași Omega-6 sunt esențiali pentru funcționarea normală a celulelor și pentru menținerea sistemului imunitar. Uleiul de semințe de in poate reduce durerea și umflarea…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI