Din cuprinsul articolului
Un aliment previne albirea părului. Deoarece părul alb este cauzat în mare măsură de lipsa de proteine din organism, ar trebui să creșteți consumul alimentelor bogate în proteine, recomandă The Health Site.
Carnea, peștele, leguminoasele, ouăle, produsele lactate vor ajuta la prevenirea apariției timpurii a părului grizonat și la oprirea procesului de albire a părului.
Potrivit descoperirilor făcute de oamenii de știință, proteinele joacă un rol cheie în menținerea părului sănătos. Ajută la întărirea structurii părului și previne ruperea.
Pentru a obține un efect durabil, trebuie să consumați zilnic cel puțin 200 de grame de alimente bogate în proteine. În plus, ce anume să mănânce – carne sau brânză de vaci, hummus sau pește – fiecare decide independent, mai scrie publicația. Depinde de preferințele personale și de recomandările medicului curant (în prezența bolilor cronice sau acute).
Rolul proteinelor
Proteinele îndeplinesc multe funcții în organism:
- sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea organismului;
- aproape toate enzimele și unii hormoni au o compoziție proteică;
- participă activ la producerea de anticorpi și oferă organismului un sistem imunitar puternic și funcțional;
- participa la transportul multor compuși;
- furnizează energie nutritivă: 1 g = 4 kcal.
Este necesar să se asigure că aportul mediu zilnic de proteine este de cel puțin 0,83 g/kg greutate corporală pentru adulții care urmează o dietă mixtă și, de preferință, de cel puțin 1,2 g/kg greutate corporală pentru…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI