Din cuprinsul articolului
Brânza este unul dintre alimentele de bază pe care îl consumăm aproape zilnic, iar în comerţ există o varietate de soiuri pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele.
Medicii atrag însă atenţia că un consum excesiv de brânză procesată poate duce la apariţia unor probleme de sănătate: obezitate, colesterol crescut, diabet și un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Aditivii din acest produs pot provoca, de asemenea, reacții alergice la unele persoane.
Vârstnici ar trebui să evite brânzeturile excesiv de sărate
Nutriționistul Mariat Mukhina spune că persoanele în vârstă ar trebui să evite brânzeturile excesiv de sărate și grase în alimentația lor. Medicul avertizează că, pe măsură ce îmbătrânești, trebuie să controlezi mai atent compoziția alimentelor. Acest lucru se aplică și în cazul brânzeturilor.
„Nu orice tip de brânză este potrivit pentru persoanele în vârstă. Cele mai nesănătoase brânzeturi pentru bătrâni sunt cele sărate. De exemplu, brânza feta”, explică dr. Mariat Mukhina. Explicaţia ar fi că brânzeturile excesiv de sărate pot reține lichide și pot provoca edeme (umflături al pcioarelor cel mai frecvent), ceea ce este complet nedorit dacă aveți deja hipertensiune arterială sau probleme renale.
Brânza care previne osteoporoza
Nutriționistul adaugă că persoanele în vârstă ar trebui să țină cont și de conținutul de grăsimi al produsului. Aşadar, seniorii nu trebuie să mănânce brânzeturi cu un conținut de grăsime de 50 la sută sau mai mare.
„Multe persoane în…
Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI