miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Doctorulzilei.ro * Una dintre cele mai benefice vitamine pentru femei

Din cuprinsul articolului

Una dintre cele mai benefice vitamine pentru femei. Toate femeile care au împlinit  20 de ani ar trebui să ia zilnic vitamina D ca să-și scadă riscul de cancer mamar, susține un medic britanic.

Profesorul Kefah Mokbel, medic chirurg la o clinica London Breast Clinic spune că vitamina D ar putea salva o mie de vieți în fiecare an. Medicul a început deja să prescrie pastilele pacientelor sale și consideră că toate femeile ar trebui să ia vitamina D, chiar și cele care nu au fost diagnosticate cu cancer de sân.

”Sunt de părere că femeile care au împlinit 20 de ani ar trebui să primească gratis suplimente de vitamina D deoarece este foarte eficientă în prevenirea cancerului de sân”, spune prof. Mokbel.

”Este dovedit științific că femeile care au niveluri mai crescute de vitamina D au mai multe șanse să învingă boala. Studiile au arătat, de asemenea, că femeile care au niveluri crescute de vitamina D sunt mai puțin predispuse să dezvolte cancer de sân”, a adăugat medicul.

Într-o analiză globală a unui studiu prospectiv amplu și în cadrul a două trialuri clinice randomizate, cercetatorii de la Universitatea California, San Diego School of Medicine, au investigat în ce măsură nivelurile mari ale vitaminei D în sânge au fost asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân.

Vitamina esențială pentru femei

Analiza lor ampla sugerează că anumite valori ale vitaminei D sunt corelate cu un risc „semnificativ mai mic” de cancer mamar. Aceste rezultate au fost publicate in jurnalul „PLOS ONE”.

Vitamina D este cunoscută…

Citeste articolul integral pe doctorulzilei.ro AICI

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * Cum să accelerezi metabolismul și să slăbești mai repede

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.