duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Oamenii care țin post fac foarte rar cancer. O spune un medic, nu un preot

Pavel Chirilă este un medic care se roagă pentru pacienții săi și bolnavul descoperă că Dumnezeu este adevăratul „doctor al sufletelor și al trupurilor”, Căruia nu-i sunt ascunse oasele, nici ființa lui pe care a urzit-o din pământ. (Psalmul 138, 15).

Dr. Pavel Chirilă recomandă postul periodic ca armă puternică împotriva cancerului și a bolilor cronice. Însă postul are o latură duhovnicească esențială, din care decurg toate celelalte beneficii asupra organismului. Vorbind despre abuzul de carne și grăsimi, dr. Chirilă susține că proteinele de origine animală au un risc oncogen. Conform studiilor științifice, produsele obținute din carne animalelor crescute nenatural (cu hormoni, antibiotice, sedative, vaccinuri) aduc în corp o mulțime de E-uri și compuși poluanți. Astfel, salamurile, mezelurile și alte produse din carne procesată care se găsesc în magazine au o cantitate mare de săruri nitrice, care duc la formarea de substanțe cancerigene numite nitrozamine. Acestea pot cauza dezvoltarea cancerului de stomac, de esofag, de ficat, de pancreas și de colon.

Conform analizei Sfintei Scripturi făcută de Dr. Pavel Chirilă, cumpătarea sau chiar renunțarea la carne sunt opțiuni bune, fără a o interzice cu desăvârșire. Cei care nu pot exclude complet carnea din meniul lor trebuie să aleagă doar carne de calitate, care provine dintr-o sursă sigură, și să o consume o dată sau de două ori pe săptămână.

„A mânca zilnic carne este clar un abuz”, spune medicul, iar asta se poate vedea în numărul tot mai mare de cazuri de cancer asociate cu consumul excesiv de carne. În locul cărnii, există surse de proteine de calitate care pot înlocui carnea, precum ciupercile, leguminoasele (fasolea, lintea, soia, năutul) sau peștele.

Cercetările au demonstrat că postul reduce răspunsul inflamator din corp și întărește sistemul imunitar. De asemenea, postul negru de 48-72 de ore stimulează refacerea celulelor imunitare afectate și regenerează celulele sănătoase. Acest tip de post a fost practicat de mii de ani în diferite culturi și religii și a dovedit că aduce beneficii semnificative pentru sănătatea generală.

Este important de menționat că postul nu este o soluție miraculoasă, ci trebuie combinat cu o alimentație sănătoasă și echilibrată și un stil de viață activ pentru a obține beneficii maxime pentru sănătatea noastră.

În afara de Postul Mare, creștinii practică și alte perioade de post pe parcursul anului. Acestea includ Postul Înaintepraznicelor Nașterii Domnului, Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Postul Adormirii Maicii Domnului și Postul Înălțării Domnului. Fiecare dintre aceste perioade de post are propriile lor obiceiuri și tradiții.

Foarte interesant și..  Rădăcina de păpădie este de 100 de ori mai eficientă decât chimioterapia

Postul Înaintepraznicelor Nașterii Domnului are loc în perioada de patruzeci de zile înaintea Crăciunului și se concentrează pe pregătirea spirituală a credincioșilor pentru sărbătoarea Nașterii Domnului. Acesta este un moment de reflecție și de rugăciune, iar credincioșii se abțin de la consumul de carne, produse lactate și alcool.

Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel durează de obicei între 22 și 28 de zile și este dedicat amintirii și comemorării celor doi mari apostoli ai creștinismului. Credincioșii se abțin de obicei de la mâncăruri de origine animală și urmează un regim alimentar bazat pe plante.

Postul Adormirii Maicii Domnului este dedicat aducerii aminte și comemorării Maicii Domnului și are loc în perioada de două săptămâni înaintea zilei de 15 august. Acesta este un post strict, în care credincioșii se abțin de la produse lactate și mâncăruri de origine animală.

Postul Înălțării Domnului are loc înainte de sărbătoarea Înălțării Domnului și durează de obicei între 1 și 6 zile, în funcție de tradiția religioasă. În această perioadă, credincioșii se abțin de obicei de la mâncăruri de origine animală și consumă doar produse vegetale.

Potrivit unor studii, postul poate avea efecte pozitive asupra sănătății, inclusiv reducerea riscului de cancer. În timpul postului, organismul își reduce consumul de alimente procesate, carne roșie și produse lactate, alimente care sunt asociate cu un risc crescut de cancer. În plus, postul poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamației și la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Cu toate acestea, este important să subliniem faptul că postul nu trebuie privit ca un substitut pentru îngrijirea medicală adecvată și nu ar trebui să fie utilizat ca unica metodă de prevenire sau tratament al cancerului sau a altor boli.

Surse selective: lataifas.ro; crestinortodox.ro

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. A MANANCA carne zilnic nu este abuz dar dacă cineva crede ca este si se simte vinovat este bine sa nu manance .Peștele este animal ,adică carne .Oricum excesul de proteina animala nu este bun pentru sanatate .Postul este bine venit oricand. Postim sa ne apropiem de Dumnezeu nu ca sa murim de inima in loc de cancer. Unii dintre prieteni mei postesc in fiecare an cate 40 de zile. Eu si cu sotia tinem post o saptamana la început de an . Pentru noi postul înseamnă a nu manca nimic in timpul zilei . A te ghiftuii cu produse vegetale si peste si apoi sa-l numensti post este cel putin interesant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.