marți, aprilie 16, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„E multă lume pe la noi în decembrie, dar în ianuarie e gol. Copiii mici se tot uită la poartă și nu înțeleg de ce nu mai vine nimeni”

„Să fim mai buni” pare a fi o zicală cu dată fixă, aplicându-se, în multe situații, în preajma sărbătorilor. Orfelinatele, centrele de plasament, azilurile de bătrâni sunt asaltate de purtătorii de sacoşe cu cozonaci şi portocale veniți la pachet cu recuzita de rigoare, respectiv camere şi aparate foto care să imortalizeze întru mediatizare creştineştile fapte. Apoi, se aşterne liniştea, iar dramele celor rămaşi acolo continuă. Cel mai mare zbucium se petrece în sufletele micuților care nu înțeleg de ce nu mai vine nimeni.

Silviu Iliuță, producătorul executiv al emisiunii „Cronica Cârcotașilor” a redat pe pagina personală de Facebook discuția pe care a avut-o cu o fetiță de la casa de copii, tristă că după sărbătorile de iarnă nimeni nu mai vine în vizită.

O pustoaica de la casa de copii mi-a zis ceva ce nu-mi mai iese din cap:

-A, pai in decembrie vin toti la noi cu cadouri. Televiziunea vine, ne da cadouri, ne imbracam mai frumos si fac reportaje. A venit cantareata X, ne-a adus dulciuri si a facut live-uri cu noi, au mai venit firme.

-Brad aveti?

-Avem trei brazi, ne-au adus de la trei firme. Iar cozonacii se strica deja, ne aduc multi, multi cozonaci. Niciun copil nu poate manca tot ce are.

-Si brazii i-ati impodobit voi?

-Da, am facut si poze, le-au postat si ei. Mie imi place ca e atata lume, dar ma intristez tare dupa.

-Cum asa?

-E multa lume pe la noi in decembrie, in fiecare saptamana. Dar in ianuarie e gol, nu mai vine nimeni. Pustiu. Sunt aia mai mici, copiii, care se plimba prin curte si se tot uita la poarta si nu inteleg de ce nu mai vine nimeni. De asta sufar, ca dupa Anul Nou toti uita de noi. Urasc luna ianuarie, sa stii…

Ce voiam sa zic: stiu ca toti suntem mai buni de Craciun. Dar putem incerca, macar unii dintre noi, sa fim mai buni si in ianuarie?, a scris Silviu Iliuță pe Facebook.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.