Ce aliment trebuie evitat pe caniculă. Pentru a menține sănătatea organismului și a creierului în perioadele de caniculă, este esențial să evităm alimentele grele și să optăm pentru o alimentație ușoară și hidratantă. Protejându-ne astfel organismul, putem preveni problemele de sănătate cauzate de temperaturile ridicate și de stresul asociat. Vlad Ciurea subliniază importanța consumului de alimente ușoare în timpul verii. Salatele și băuturile ușoare, neenergizante, sunt recomandate. Este important să consumăm mese frecvente în cantități mici, evitând grăsimile și mâncărurile prăjite sau supraprocesate, care sunt greu de digerat și adaugă stres organismului deja afectat de căldură.
Citeşte şi: Consumul zilnic a două pahare de băuturi carbogazoase dublează riscul de a face cancer intestinal – studiu
„Trebuie să ne protejăm și ne protejăm întreg organismul, inclusiv funcția de comandă cerebrală, prin ceea ce mâncăm și cum ne hidratăm. În primul rând mâncarea trebuie să fie foarte ușoară. Nu degeaba s-au inventat aceste salate. Cât mai multe salate, cât mai multe băuturi ușoare, nu energizante, cât mai multe cantități limitate la mese, adică mese cât mai dese, cu cantități limitate. O serie…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net