joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Neurologul Constantin Dulcan: „Traversăm un moment foarte dificil pentru Univers…. Natura are propria inteligența, fiecare particulă are inteligența sa”

Dr. Dumitru Constantin Dulcan consideră că tot primim semnale că Universul va face „implozie“, dar ceasul bombei poate fi oprit doar cu efectul gândirii pozitive

„Trebuie să privim cu luciditate, traversăm un moment foarte dificil pentru Univers. Privind la tot ce se întâmplă în jur, cu noi, ne dăm seama că suntem deja în război. Este nevoie de o refundamentare a conceptelor pe care Universul s-a bazat. Trebuie să lucrăm în primul rând asupra noastră, dacă vrem să schimbăm ceva, a afirmat profesorul Dumitru Constantin Dulcan într-un interviu acordat Digi World Romania.

„Fiecare dintre noi trebuie să facă efortul să se schimbe, iar fiecare trebuie să dea exemplu la 100, la 200 persoane. Doar aşa, printr-o energie colectivă, putem schimba lucrurile. Când nu ai în mintea ta soluţia pentru adevăr, o găseşti privind istoria sau natura, cum rezolvă o situaţie.

Natura are propria inteligenţă, fiecare particulă are inteligenţa sa. A fost Imperiul lui Alexandru cel Mare, a fost Imperiul Otoman, a fost Imperiul Sovietic. Toate au dispărut. Celelalte sunt veşnice? Eu aştept istoria”, a adăugat Dulcan.

Dumitru Constantin Dulcan, omul care a schimbat mentalităţi încă din inflexibila perioadă comunistă, este reputatul medic neurolog şi psihiatru care şi-a legat numele de Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde a condus secţia de neuropsihiatrie, apoi clinica de neurologie. Actualmente şef la Catedra de Neurologie şi Neuropsihosomatică de la Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti, dr. Dumitru Constantin Dulcan s-a dedicat studierii domeniului conştiinţei, despre care spune ferm convins că timpul îl va confirma.

Celebrul neuropsihiatru consideră că lumea va fi schimbată doar cu efectul gândirii pozitive: „Trebuie să ne scuturăm de zgura gândurilor. Să ne controlăm gândirea și emoțiile pentru că altfel ne putem îmbolnăvi, pentru că resentimentele, ura, invidia sunt sentimente care modifică ADN-ul, în timp ce iertarea şi optimismul deschid spirala ADN-ului.

Vrei să te vindeci de boală? Împacă-te cu vecinul sau cu cel pentru care ai resentimente (înțelege ce înseamna ”legea binelui”). Când emitem un gând bun în spaţiu, el este perceput ca o lumină colorată. În schimb, gândul rău este un nor întunecat care îl usucă în primul rând pe cel care-l trimite.

Foarte interesant și..  Dr. Constantin Dulcan: „Când comit un act contrar acestei legi, îmi creez singur mecanismele biochimice care duc la boală”

Citeşte mai mult pe Oficial Media.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.