sâmbătă, octombrie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce reacții apar în organism atunci când ne hrănim cu mâncarea incalzită la cuptorul cu microunde?

In 1989, biologul elvetian Dr.Hans Hertel (in acelasi timp si alti cercetatori din domeniul alimentatiei), a studiat efectele mancarii preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane.

Pentru opt săptămâni, ei au locuit intr-un mediu controlat si in anumite intervale de timp li s-au dat diverse mancaruri: mancare nepreparata, mancare gatita conventional si mancare gatita la microunde. Dupa fiecare masa li s-au luat probe de sange.

S-a constatat ca atunci cand se mănâncă mâncare gătita la microunde, in timp, apar următoarele schimbări semnificative in chimia sangelui: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL “colesterolul bun”, in comparatie cu “colesterolul rau”. S-a mai constat scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, creșterea nivelului leucocitelor, ceea ce in general indica o otravire si o deteriorare a celulelor sângelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat ca: “efectele măsurabile la om relativ la ingestia mancarii preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gatita prin mijloace obisnuite, sunt alterari ale sangelui care pot fi de asemenea recunoscute in etapele premergatoare aparitiei bolilor si care indică începutul unui proces cancerigen“.

La începutul anului 2014 a circulat pe Internet un experiment făcut de o fetiţă din Marea Britanie. Avea două plante identice. Pe prima a udat-o cu apă de la robinet, iar pe cealaltă cu apă încălzită mai întâi în cuptorul cu microunde. După nouă zile floarea udată cu apă de la microunde s-a ofilit.

„Pentru că apa îşi pierde această capacitate de a da viaţă. Apa moare, se distruge.”, explică Alec Blenche, consultant în nutriţie.

Un experiment, de data aceasta pe oameni, a fost făcut de un tânăr din Cluj, care a şi câştigat premiul întâi în cadrul unui concurs ştiinţific din Canada cu acest proiect.

A împărţit 12 oameni în trei grupe: unii au mâncat alimente crude, alţii alimente gătite tradiţional, iar ceilalţi mâncăruri gătite la microunde. După trei zile le-a fost testat pH-ul urinei.

Concluzia: Mâncarea crudă era cea mai apropiată de valoarea pH-ului sângelui şi a urinei. Mai exact, persoanele care au consumat alimente încălzite în cuptorul cu microunde aveau cel mai scăzut pH al urinei, scrie digi24.ro.

Cuptoarele cu microunde ”prăjesc” mancarea prin supunerea moleculelor la o vibratie foarte rapida, de miliarde de ori pe secunda, ceea ce face ca acestea sa se incalzeasca prin frecare.

In procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte si in acelasi timp apar compusi noi, numiti ”componente radiolitice”, care nu se gasesc in natura.

In mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poată fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor.

Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor si mancarea se altereaza si mucegaieste mult mai repede. 

La inceputul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma deoarece un pacient a murit dupa o transfuzie cu sange tratat la microunde. In mod normal, spitalele incalzesc sangele folosit in transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner si Prof. Dr. Richard Quinn de la Universi-tatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. 

Concluzia este ca “tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scazute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite in lupta impotriva imbolnavirilor (componenta imunitara)”.

In Rusia, microundele au fost interzise in 1976 din cauza consecintelor lor negative asupra sanatatii, dupa ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iata in continuare cateva din rezultatele lor:

Mancarea preparata la microunde pierde intre 60% si 90% din energia ei vitala si in acelasi timp i se accelereaza procesele de dezintegrare structurala;

Substantele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive;

Chimia mancarii este alterata, avand ca efecte disfunctionalitati ale sistemului limfatic si scaderea capacitatii organismului de a lupta impotriva proceselor canceroase;

Foarte interesant și..  Câteva semne banale care anunță existența cancerului în organism

Creste numarul de celule canceroase din sange;

Cand vegetalele crude, gatite sau inghetate au fost supuse la microunde chiar pentru un timp scurt, compozitia lor nutritiva a fost alterata si in acelasi timp au aparut radicali liberi (compusi toxici, raspunzatori de procesele de degenerare si imbatranire);

Mancarea gatita la microunde cauzeaza cresterea numarului de cancere stomacale si intestinale, o degradare generala a tesuturilor celulare periferice si o scadere graduala a functionalitatii sistemlor digestive si excretorii la un procent ridicat din cei testati;

Scade capacitatea organismului de a metaboliza si folosi vitaminele din complexul B, C, E precum si anumite microelemente si hormoni;

De asemenea, chiar simpla apropiere a corpului de un cuptor cu microunde a generat o serie de probleme de sanatate !!!

Atunci când folosim cuptorul cu microunde, se produc anumite reacţii între moleculele ce alcătuiesc un material.Cercetătorii au mers mai departe şi au făcut o comparaţie între diferite alimente încălzite la microunde şi într-un cuptor tradiţional.„De pildă, în cazul usturoiului s-a observat că după numai un minut de expunere în cuptorul cu microunde, proprietăţile sale anticancerigene, aniinflamatorii şi toate celelalte dispar aproape cu desăvârşire. La fel şi la broccoli. Alţi cercetători au studiat compoziţia a trei bucăţi identice de brânză gătite diferit: prima în cuptor tradiţional, a doua şi în cuptorul tradiţional, şi în cel cu microunde, iar a treia doar la microunde.

Calitatea nutritivă a brânzei a scăzut în toate cazurile.„În primul caz, procentul cu care a scăzut era de vreo 4-5%, în al doilea caz 20-30%, iar în al treilea caz trecuse de 50 de procente. Deci chiar numai din cifrele acestea se poate vedea clar o diferenţă între cele trei moduri de gătire”, subliniază lect. univ. dr. ing. Andrei Drăgulinescu.Un alt gen de relatari a venit din partea celor care au aratat ce resimt atunci cand mananca mancare gatita la microunde.Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simtit ”rau si obosita” intr-o zi, si a constatat ca, de fapt, consumase la restaurant mancare pregatita la microunde. In practica ei, Relfe a descoperit ca toti pacientii au avut semnale alergice de reactie a corpului la mancarea de la microunde.Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat:“Dintre toti cei pe care i-am testat pentru alergii,99.9% au avut o sensibilitate severa la mancarea gatita la microunde”.

Studiile care fac legătura între folosirea cuptorului cu microunde şi apariţia bolilor sunt numeroase, dar deocamdată nu sunt suficiente pentru că Organizaţia Mondială a Sănătăţii să îl catalogheze drept un pericol asupra sănătăţii publice.

Surse: digi24.ro; prosanitas.wordpress.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.