Connect with us

Din lume

Pliculețele de silicon din interiorul cutiilor pentru pantofi nu trebuie aruncate. Ele vă pot fi de folos în diverse situații

Published

on

Tuturor ne sunt familiare acele pliculeţe mici, albe, conţinând nişte granule în interior. Indiferent că le-am găsit în cutiile de pantofi, de electronice, genţi, ceasuri sau alte produse, aproape toţi aruncăm ambalajul şi, implicit aceste pacheţele, fără să ne gândim că silicagelul, căci despre el este vorba, poate avea numeroase alte întrebuinţări în gospodărie deoarece este „maestru” în controlul umidităţii.

Silicagelul este un silicat amorf, un material dur şi translucid, format din granule cu diametrul cuprins între 1 şi 3 mm, în care există un număr foarte mare de pori microscopici. Când controlează umezeala, silicagelul acţionează ca un burete micuţ, care la o temperatura de 24º C şi umiditate relativă de 20%, poate absorbi 35% din greutatea lui în apă. Spre deosebire de un burete însă, ramâne uscat chiar şi la capacitatea maximă.

Aşadar, colectate şi păstrate în casă, pliculeţelor cu silicagel li se pot da numeroase întrebuinţări:

Vă salvează telefonul mobil

Dacă aţi scăpat telefonul în apă, puneţi-l imediat într-un vas în care aţi pus orez şi câteva pacheţele cu silicagel. Lăsaţi-l acolo câteva zile. Umezeala va fi absorbită şi telefonul va funcţiona ca înainte. Este indicat să scoateţi bateria şi cartela sim.

Prelungesc durata de viaţă a lamelor de ras

În loc să ţineţi aparatele de ras lângă cada din baie, ar fi indicat să le puneţi într-un recipient din plastic în care aţi pus câteva pacheţele cu silicagel.

Vă salvează documentele şi fotografiile vechi

Câteva pliculeţe cu silicagel puse în cutiile în care păstraţi documente, acte sau fotografii vechi, vor face ca acestea să nu se deterioreze sau să se lipească una de alta. De asemenea, cărţile vechi care au început să aibă un miros specific, pot fi puse individual, în câte o pungă în care aţi pus 1-2 pliculeţe cu silicagel, după care punga se închide etanş.

Previne mirosul urât al prosoapelor şi al hainelor

Puneţi pacheţele cu silicagel între prosoape sau între hainele din dulap. Niciodată nu vor mai mirosi urât după ce au stat mai mult timp închise.

Dezaburirea parbrizului nu va mai fi o problemă

Dacă veţi pune câteva pacheţele cu silicagel pe bordul maşinii şi în colţurile laterale, nu veţi mai avea probleme cu dezaburirea în anotimpul rece sau pe vreme umedă.

Vă protejează cosmeticele

Fiecare femeie ar trebui să aibă în interiorul port-fardului sau în trusa de machiaj 1-2 pliculeţe cu silicagel, pentru ca produsele să nu se deterioreze din cauza umezelii.

Protejează semințele

Dacă aveți în casă pliculețe cu diferite semințe agricole, trebuie să le monitorizați foarte atent, deoarece în timpul iernii acestea se pot umezi. Dar aceasta nu este o problemă, dacă puneți semințele împreună cu câteva pliculețe de silicagel într-un vas ermetic.

Menţine florile uscate

RECOMANDARE
Ce inseamna sa fii "antinatalist". Un tânăr își dă părinții în judecată pentru că nu i-au cerut acordul înainte să-l aducă pe lume

Dacă vă plac aranjamentele din flori uscate, un pliculeţ de silicagel bine ascuns printre flori le va face să dureze mai mult.

RECOMANDARE
Nu mai credeți în medicamente-minune care detoxifică organismul. Iată adevărul despre cum trebuie să acționăm pentru a ne ajuta singuri

Cu certitudine, acestea sunt numai câteva posibilităţi de reutilizare a pacheţelor cu silicagel. Le puteţi folosi oriunde este nevoie de protecţie împotriva umezelii. Cert este că nu ar trebui să le aruncăm odată cu ambalajele, pentru că sunt foarte utile.

loading...
Loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cineva cine o fute pe mata idiotule

    feb. 25, 2016 at 10:04 am

    Imi transforma un nokia 5510 in smartfon sau doar repara circuitele din telefonul cazut in apa? Daca nu desfaci telefonul cazut in apa si cureti oxidul depus te mai tine 1-2 luni maxim orice ai face. Nu scrie prostii ca sa piarda oamenii sute de lei. Ce castigi dsca omu crede ce scrii si isi pierde telefonul? Ai cumva telefoane de vanzare si asa vrei sa le vinzi ca scrii lucruri ca oamenii sa isi piarda telefonul?

Lasă un răspuns

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

RECOMANDARE
Ce inseamna sa fii "antinatalist". Un tânăr își dă părinții în judecată pentru că nu i-au cerut acordul înainte să-l aducă pe lume

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***