vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Pliculețele de silicon din interiorul cutiilor pentru pantofi nu trebuie aruncate

Tuturor ne sunt familiare acele pliculeţe mici, albe, conţinând nişte granule în interior. Indiferent că le-am găsit în cutiile de pantofi, de electronice, genţi, ceasuri sau alte produse, aproape toţi aruncăm ambalajul şi, implicit aceste pacheţele, fără să ne gândim că silicagelul, căci despre el este vorba, poate avea numeroase alte întrebuinţări în gospodărie deoarece este „maestru” în controlul umidităţii.

Silicagelul este un silicat amorf, un material dur şi translucid, format din granule cu diametrul cuprins între 1 şi 3 mm, în care există un număr foarte mare de pori microscopici. Când controlează umezeala, silicagelul acţionează ca un burete micuţ, care la o temperatura de 24º C şi umiditate relativă de 20%, poate absorbi 35% din greutatea lui în apă. Spre deosebire de un burete însă, ramâne uscat chiar şi la capacitatea maximă.

Aşadar, colectate şi păstrate în casă, pliculeţelor cu silicagel li se pot da numeroase întrebuinţări:

Vă salvează telefonul mobil

Dacă aţi scăpat telefonul în apă, puneţi-l imediat într-un vas în care aţi pus orez şi câteva pacheţele cu silicagel. Lăsaţi-l acolo câteva zile. Umezeala va fi absorbită şi telefonul va funcţiona ca înainte. Este indicat să scoateţi bateria şi cartela sim.

Prelungesc durata de viaţă a lamelor de ras

În loc să ţineţi aparatele de ras lângă cada din baie, ar fi indicat să le puneţi într-un recipient din plastic în care aţi pus câteva pacheţele cu silicagel.

Vă salvează documentele şi fotografiile vechi

Câteva pliculeţe cu silicagel puse în cutiile în care păstraţi documente, acte sau fotografii vechi, vor face ca acestea să nu se deterioreze sau să se lipească una de alta. De asemenea, cărţile vechi care au început să aibă un miros specific, pot fi puse individual, în câte o pungă în care aţi pus 1-2 pliculeţe cu silicagel, după care punga se închide etanş.

Previne mirosul urât al prosoapelor şi al hainelor

Puneţi pacheţele cu silicagel între prosoape sau între hainele din dulap. Niciodată nu vor mai mirosi urât după ce au stat mai mult timp închise.

Dezaburirea parbrizului nu va mai fi o problemă

Dacă veţi pune câteva pacheţele cu silicagel pe bordul maşinii şi în colţurile laterale, nu veţi mai avea probleme cu dezaburirea în anotimpul rece sau pe vreme umedă.

Vă protejează cosmeticele

Fiecare femeie ar trebui să aibă în interiorul port-fardului sau în trusa de machiaj 1-2 pliculeţe cu silicagel, pentru ca produsele să nu se deterioreze din cauza umezelii.

Protejează semințele

Dacă aveți în casă pliculețe cu diferite semințe agricole, trebuie să le monitorizați foarte atent, deoarece în timpul iernii acestea se pot umezi. Dar aceasta nu este o problemă, dacă puneți semințele împreună cu câteva pliculețe de silicagel într-un vas ermetic.

Menţine florile uscate

Dacă vă plac aranjamentele din flori uscate, un pliculeţ de silicagel bine ascuns printre flori le va face să dureze mai mult.

Foarte interesant și..  S-a confirmat faptul că ecranul telefonului mobil este mai murdar ca un WC

Cu certitudine, acestea sunt numai câteva posibilităţi de reutilizare a pacheţelor cu silicagel. Le puteţi folosi oriunde este nevoie de protecţie împotriva umezelii. Cert este că nu ar trebui să le aruncăm odată cu ambalajele, pentru că sunt foarte utile.

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Imi transforma un nokia 5510 in smartfon sau doar repara circuitele din telefonul cazut in apa? Daca nu desfaci telefonul cazut in apa si cureti oxidul depus te mai tine 1-2 luni maxim orice ai face. Nu scrie prostii ca sa piarda oamenii sute de lei. Ce castigi dsca omu crede ce scrii si isi pierde telefonul? Ai cumva telefoane de vanzare si asa vrei sa le vinzi ca scrii lucruri ca oamenii sa isi piarda telefonul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.