Connect with us

Din lume

Pliculețele de silicon din interiorul cutiilor pentru pantofi nu trebuie aruncate. Ele vă pot fi de folos în diverse situații

Published

on

Tuturor ne sunt familiare acele pliculeţe mici, albe, conţinând nişte granule în interior. Indiferent că le-am găsit în cutiile de pantofi, de electronice, genţi, ceasuri sau alte produse, aproape toţi aruncăm ambalajul şi, implicit aceste pacheţele, fără să ne gândim că silicagelul, căci despre el este vorba, poate avea numeroase alte întrebuinţări în gospodărie deoarece este „maestru” în controlul umidităţii.

Silicagelul este un silicat amorf, un material dur şi translucid, format din granule cu diametrul cuprins între 1 şi 3 mm, în care există un număr foarte mare de pori microscopici. Când controlează umezeala, silicagelul acţionează ca un burete micuţ, care la o temperatura de 24º C şi umiditate relativă de 20%, poate absorbi 35% din greutatea lui în apă. Spre deosebire de un burete însă, ramâne uscat chiar şi la capacitatea maximă.

Aşadar, colectate şi păstrate în casă, pliculeţelor cu silicagel li se pot da numeroase întrebuinţări:

Vă salvează telefonul mobil

Dacă aţi scăpat telefonul în apă, puneţi-l imediat într-un vas în care aţi pus orez şi câteva pacheţele cu silicagel. Lăsaţi-l acolo câteva zile. Umezeala va fi absorbită şi telefonul va funcţiona ca înainte. Este indicat să scoateţi bateria şi cartela sim.

Prelungesc durata de viaţă a lamelor de ras

În loc să ţineţi aparatele de ras lângă cada din baie, ar fi indicat să le puneţi într-un recipient din plastic în care aţi pus câteva pacheţele cu silicagel.

Vă salvează documentele şi fotografiile vechi

Câteva pliculeţe cu silicagel puse în cutiile în care păstraţi documente, acte sau fotografii vechi, vor face ca acestea să nu se deterioreze sau să se lipească una de alta. De asemenea, cărţile vechi care au început să aibă un miros specific, pot fi puse individual, în câte o pungă în care aţi pus 1-2 pliculeţe cu silicagel, după care punga se închide etanş.

Previne mirosul urât al prosoapelor şi al hainelor

Puneţi pacheţele cu silicagel între prosoape sau între hainele din dulap. Niciodată nu vor mai mirosi urât după ce au stat mai mult timp închise.

Dezaburirea parbrizului nu va mai fi o problemă

Dacă veţi pune câteva pacheţele cu silicagel pe bordul maşinii şi în colţurile laterale, nu veţi mai avea probleme cu dezaburirea în anotimpul rece sau pe vreme umedă.

Vă protejează cosmeticele

Fiecare femeie ar trebui să aibă în interiorul port-fardului sau în trusa de machiaj 1-2 pliculeţe cu silicagel, pentru ca produsele să nu se deterioreze din cauza umezelii.

Protejează semințele

Dacă aveți în casă pliculețe cu diferite semințe agricole, trebuie să le monitorizați foarte atent, deoarece în timpul iernii acestea se pot umezi. Dar aceasta nu este o problemă, dacă puneți semințele împreună cu câteva pliculețe de silicagel într-un vas ermetic.

Menţine florile uscate

RECOMANDARE
Boala secreta de care suferea marele Gheorghe Dinica. Dupa moartea actorului, s-a aflat despre ce era vorba

Dacă vă plac aranjamentele din flori uscate, un pliculeţ de silicagel bine ascuns printre flori le va face să dureze mai mult.

RECOMANDARE
A primit permisie, desi a violat o fată de 13 ani și a fost condamnat 15 ani de închisoare. Nu s-a reintors iar acum e cautat în toata țara

Cu certitudine, acestea sunt numai câteva posibilităţi de reutilizare a pacheţelor cu silicagel. Le puteţi folosi oriunde este nevoie de protecţie împotriva umezelii. Cert este că nu ar trebui să le aruncăm odată cu ambalajele, pentru că sunt foarte utile.

loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cineva cine o fute pe mata idiotule

    feb. 25, 2016 at 10:04 am

    Imi transforma un nokia 5510 in smartfon sau doar repara circuitele din telefonul cazut in apa? Daca nu desfaci telefonul cazut in apa si cureti oxidul depus te mai tine 1-2 luni maxim orice ai face. Nu scrie prostii ca sa piarda oamenii sute de lei. Ce castigi dsca omu crede ce scrii si isi pierde telefonul? Ai cumva telefoane de vanzare si asa vrei sa le vinzi ca scrii lucruri ca oamenii sa isi piarda telefonul?

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
In funcție de poziția lui la ureche, telefonul mobil poate indica emisfera cerebrală dominantă a creierului uman

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***