Connect with us

INFO ȘTIRI

Dupa o toamna generoasa, ne pregatim de iarna. Vezi prognoza meteo pe doua saptamani

Published

on

In urmatoarele zile, toamna isi intra in toate drepturile pe intreg teritoriul si vine frigul, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 12-26 noiembrie.

Banat

Vremea se va raci treptat pana la 8 grade la inceputul celei de-a doua saptamani. Dupa 19 noiembrie, vremea se va raci pana in jurul temperaturilor de 4 grade pe timpul zilei. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile (4…7 grade), dar dupa 16 noiembrie, noptile vor fi tot mai reci, in jur de 0 grade si chiar sub pragul inghetului, la -3 grade, la finalul perioadei.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil local insemnate cantitativ va creste in intervalul 18-21 noiembrie, iar, ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burnita.

Crisana

Vremea se va raci treptat pana inspre 7 grade la inceputul celei de-a doua saptamani. Dupa 19 noiembrie, vremea va deveni rece (4 grade) . Aici noaptea va fi mai cald decat in mod normal (4…7 grade), dar dupa 16 noiembrie noptile vor fi din ce in ce mai reci, temperaturile ajungand pana la -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil local insemnate cantitativ va creste dupa data de 18 noiembrie, iar pana atunci doar izolat vor fi ploi slabe sau burnita.

Transilvania

Aici urmeaza sa se racoreasca, temperatura ajungand pana la o medie de 3 grade in data de 19 noiembrie. Apoi va fi relativ stationara, in jurul valorii de 2 grade. In primele zile, minimele vor fi pozitive, dar ulterior vor scadea sub pragul de inghet, pana la – 4 grade in data de 20 noiembrie, si chiar mai jos spre finalul lunii.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in a doua saptamana, mai ales in intervalul 18-21 noiembrie.

Maramures

Vremea se va raci treptat, astfel ca la finalul primei saptamani nu vor fi mai mult de 6 grade. In a doua saptamana se anunta vreme rece si doar 2..3 grade. Temperatura minima va scadea de la o medie de 2…5 grade, pana spre valori negative de -4 grade, incepand din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-19 noiembrie, iar in rest acestea vor fi doar slabe si trecatoare.

Moldova

Luni vor fi 11 grade, insa ulterior vremea se va raci, pana la 5 grade spre finalul saptamanii. In a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime de 1-2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. In ceea ce priveste minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la o medie a acestora de 2…4 grade, pana spre valori negative in jur de -3 grade, incepand din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-22 noiembrie, iar in rest, acestea vor fi doar slabe si trecatoare.

Dobrogea

Luni se anunta 13 grade, insa spre finalul saptamanii vor fi 7…8 grade. Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, in medie, de 4…5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece. In ceea ce priveste minimele termice, tendinta generala va fi de scadere, de la 4…6 grade pana la -1 grad la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si insemnate cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 18-21 noiembrie, iar in rest, doar trecator vor fi ploi slabe sau burnita.

Muntenia

De marti se va raci, astfel ca pana spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa intre 9 si 11 grade. Apoi, va fi mai frig decat in mod normal (4…5 grade) . Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale in primele 4 zile ale intervalului, cand vor fi de 4…6 grade. Ulterior, pana spre 20 noiembrie, se vor inregistra minime in jur de 0 grade, iar dupa aceasta data noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa coboare sub pragul de inghet, pana la -4 grade.

Perioada cea mai probabila in care vor fi precipitatii pe arii extinse va fi intre 18 si 22 noiembrie. In restul zilelor, doar pe arii restranse se vor semnala ploi slabe sau burnita.

Oltenia

In 13 noiembrie, vremea se va raci accentuat, astfel ca media regionala a maximelor va scadea spre 10 grade. Miercuri se incalzeste (14…15 grade), dar apoi tendinta pana la finalul celor doua saptamani va fi de racire. Astfel, dupa 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne de cel mult 4 grade. Din 16 noiembrie noptile vor fi tot mai reci, media minimelor urmand sa ajunga la finalul perioadei la valori in jur de -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse si posibil insemnate cantitativ va creste dupa 18 noiembrie. In restul perioadei, doar izolat si trecator vor fi ploi slabe sau burnita.

La munte

RECOMANDARE
Metodă avangardistă de extragere a aurului din plantații de porumb și lucernă

In primele doua zile ale intervalului vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime in medie de 8…10 grade si minime pozitive, in jur de 2 grade. Se raceste in perioada 14-18 noiembrie, cand vor fi maxime de 1…2 grade si minime ce vor cobori spre o medie de -4…-5 grade.

In a doua jumatate a intervalului vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime ce vor oscila, in medie, intre -4 si -2 grade si minime la nivelul zonei montane in jur de -8 grade.

Vor fi precipitatii slabe in zilele de 14 si 15 noiembrie si dupa data de 18 noiembrie.

loading...

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
Liviu Dragnea da ultimatum. Ii cere lui Tudorel Toader soluția pentru amnistie și grațiere pana la sfarsitul anului

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***