Medicul Mircea Beuran susţine că organismul uman ne-a înzestrat cu funcţii antitoxice, care neutralizează toxinele ingerate. Dar nu întotdeauna organele însărcinate cu aceste funcţii (rinichii, ficatul) funcţionează în parametri optimi.
Prof dr Mircea Beuran, recomandări pentru o digestie optimă
O digestie optimă putem avea dacă evităm excesul de sare şi consumul de alimente afumate, a recomandat profesorul Beuran într-un interviu pentru România TV
„De evitat excesul de sare, alimentele afumate. Nu numai mâncarea, ci şi modul de pregătire ne afectează. Ideal ar fi să chimizăm cât mai puţin pământul, să fie produsele care cresc din pământ cu mai puţine elemente de chimie, spre exemplu insecticide. Porcul, vaca, pasărea mănâncă din pământ, aduc chimia în corpul lor. Şi fiecare în parte este un viitor produs alimentar, fie că vorbim despre carne, slănină sau ouă. Aceste preparate, ca să reziste mai mult timp la raft, suportă şi ele chimie.
Dacă ne uităm la legume, la fructe, acestea sunt perisabile într-un timp foarte scurt. Însă timpul acesta s-a lărgit foarte mut datorită conservării. Omul nu trăieşte decât datorită unor reacţii chimice. Această chimie ne dă niste ingrediente enegetice din care trebuie să…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net