joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

E oficial!Preoţii nu mai au voie să pretindă bani pentru înmormântări. Dacă cer, riscă să-şi piardă parohia

Contribuţiile băneşti cerute de biserici tulbură de ani de zile liniştea enoriaşilor. Mulţi oameni cred că sumele sunt obligatorii, din moment ce sunt afişate în mai toate parohiile, dar, în realitate, este vorba doar despre ajutoare financiare pe care oamenii le dau bisericii de bună voie, și pentru care trebuie să primească chitanţa.

Veţi întâlni peste tot contribuţii pentru slujbele bisericeşti. Iar valorile diferă de la o parohie la alta. Indiferent de suma afişată, care poate ajunge în unele cazuri şi până la 1000 de lei, oamenii trebuie să ştie că dacă îi dau, atunci dau aceşti bani de bună voie.

Mai exact, de 5 ani, preoţii nu au voie să pretindă aceste sume. Ba mai mult decât atât, dacă cer bani pentru înmormântări risca să-şi piardă parohia.

Sfântul Sinod: Hotărârea numărul 13.842, din 22 decembrie 2014, spune negru pe alb ca preotul care cere bani pentru înmormântare risca să-şi piardă parohia. Faptul a fost confirmat şi de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Romane.

Sunt sancţiuni care merg de la simpla mustrare, apoi verificări periodice, și se ajunge la mutarea disciplinară din parohie a preotului respectiv, sau, în cazurile extreme, care presupun multe greşeli şi în timp acumulate – caterisirea, a explicat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Romană.
Este o hotărâre de sinod. Când apar persoane care spun că nu au auzit de ea sau că au auzit, dar nu o pot respecta din varii motive, atunci avem o problemă, a mai adăugat acesta.

Toate cazurile în care oamenii sunt forţaţi să plătească pot fi reclamate Bisericii Ortodoxe Romane

Foarte interesant și..  Fie el slab, gras, cu ochelari sau fără cu păr scurt sau chel, fără dinți în gură, fiecare om este frumos în felul său

sursa botosani.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.