Connect with us

DE ACTUALITATE

Ilie a fost închis 3 ani pentru tâlhărie. La eliberare va primi 5400 de euro. Merită oare să fii infractor?

Published

on

RECOMANDARE
E criticat pentru că a încălcat protocolul salvând viaţa unei bătrâne, cărând-o în spate până la mașină

A fost închis 3 ani pentru tâlhărie. La eliberare va primi 5400 de euro. Merită oare să fii infractor? Noua lege a ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a acorda despăgubiri în bani condamnaților pentru fiecare zi de pușcărie a stârnit multe reacții negative in rândul romanilor, articolele pe internet si comentariile fiind di n ce in ce mai acide la adresa inițiatorului ei.

Într-o țară în care copii și bătrâni mor pe holuri de spital din lipsa condițiilor și a tratamentelor, în țara în care milioane de români trăiesc în sărăcie lucie, în patria în care cei ce muncesc 12 ore pe zi sunt jupuiți de stat cu taxe și impozite, în România în care îți este frică să mergi seara pe stradă, pușcăriașii sunt răsplătiți cu mii de euro. Și pentru ce? Pentru că au violat, au furat, au ucis. scrie constantadeazi.ro

Teorema gândită de ministrul Toader este de o simplită tăioasă, dar revoltătoare. 5 euro pentru fiecare zi de pușcărie. Pedofili, criminali, hoți și tâlhari, toți vor fi răsplătiți generos de statul român pentru că au avut decența să comită infracțiuni sub domnia legii lui Toader.

Și atunci, vă întreb, oare nu este mai rentabil în țara asta să fii criminal? În câte vieți, dintr-un salariu minim pe economie, veți reuși să strângeți 15.000 de euro?

Pentru 3 ani de închisoare, un tâlhar va primi la eliberare 5.400 euro, un criminal condamnat la 10 ani se va reîntâlni cu libertarea cu 18.000 euro în buzunare. Asta e soluția guvernării lui Dăncilă și Dragnea? Să umplem de bani criminalii, culmea, cu banii luați de la victime.

Este clar că PSD a venit la guvernare cu tema căsăpirii justiției ascunsă în căptușala de la haina lui Dragnea. Sub gogoșile electorale cu salarii, economie, alocații și spitale au mascat agenda ascunsă a scăpării din ghearele procurorilor a corupților din partid. Este lesne de înțeles de ce legile justiției sunt gândite doar prin prisma infractorilor, a celor care se află dincolo de linia legalității. Continuarea pe constantadeazi.ro. 

loading...

DE ACTUALITATE

„Țara asta nu merită nici măcar polițiștii ăștia pe care îi are..” -reacția unui polițist față de neregulile din sistem

Published

on

RECOMANDARE
Enigmele istoriei. Cele 9 pasiuni secrete ale lui Nicolae Ceausescu

Poliţistul Dan Georgescu, omul din spatele paginii de Facebook Poliţiştii au umor, a reacționat dur față de neregulile din sistem într-o postare pe rețeaua de socializare, care s-a viralizat.

”Sunt un frustrat! Da, ați citit bine, eu, polițistul Dan Georgescu, sunt un frustrat. Azi am realizat că țara asta nu merită nici măcar polițiștii ăștia pe care îi are. Sunt frustrat pentru că polițiștii care lucrează singuri, în niște condiții mizere și își pun viața în pericol pentru noi, sunt înjurați de toți analfabeții funcționali, de oameni fără nicio ocupație sau cu ocupații care mai de care mai dubioase.

Sunt frustrat pentru că avem parte de o clasă politică mincinoasă, care ne promite marea cu sărea când un polițist este măcelărit cu cuțitul, iar apoi uită ce a scos pe gură. Acum nici câteva luni, când fostul nostru coleg, Vezeteu, a fost măcelărit de un nebun, domnul prim ministru Tudose a promis că, citez: ” Din punctul meu de vedere, nu mai vreau patrule de unul singur. Atunci când ai un singur poliţist, care trebuie să patruleze într-o zonă – se subînţelege că acea zonă are un potenţial infracţional sau negativ – EL ÎȘI PUNE GRATUIT VIAȚA ÎN PERICOL. Nu poţi să îl trimiţi de unul singur. Se vor trimite echipe, chiar dacă este vorba de echipe mixte alcătuite din poliţişti şi jandarmi”. Unde sunt acele patrule, domnule prim ministru? Unde sunt acele patrule doamnă ministru?

Sunt frustrat pentru că, polițiștii sunt nevoiți să se descurce cu ce au, în timp ce polițiștii locali beneficiază de mașini noi, haine mai bune, combustibil la discreție, fără ca vreunul să fie în situația de a fi lovit, pentru că nu este așa, nici nu ar avea cum, din moment ce principala lor preocupare este să sune la 112 să cheme polițiștii sau jandarmii când sunt în astfel de situații. Sunt frustrat pentru că ne sunt purtate uniformele, fără că niciun oficial să aibă vreo reacție, astfel încât uniforma noastră va fi purtată în curând de controlorii RATB. Sunt frustrat când văd că la primărie se achiziționează bărci și șalupe fără nicio noimă, iar localii devin forțe speciale cu cagule, defilând ca niște impostori cu arme de airsoft în public.

Sunt frustrat pentru că, în loc ca oamenii să înțeleagă faptul că fără o poliție puternică, care să beneficieze de legi și proceduri clare, fără loc de interpretări, chiar dvs. CETĂȚENII SUNTEȚI SLABI. Sunt frustrat pentru că am colegi care lucrează singuri în posturi de poliție sau chiar sunt posturi de poliție care au rămas fără polițiști. Sunt frustrat pentru că trebuie să ne asigurăm chiar și rechizitele singuri. Calculatoarele, imprimantele. Sunt frustrat că trebuie să mă milogesc la primărie pentru a copia un document. Mă simt umilit că trebuie să cerșesc la propriu un top de hârtie la primărie, pentru ca oamenii să nu simtă lipsa acestor simple coli de hârtie.

Sunt frustrat când văd că impostura, grandomania, minciuna, manipularea sunt folosite de primari pentru a denigra această nobilă profesie. Sunt frustrat când văd primari care denigrează în media polițiștii sau le ciripesc la ureche șefilor tot felul de neadevăruri, iar aceștia apleacă urechea la astfel de inepții, polițiștii fiiind sfătuiți să aplece capul și să nu mai comenteze în fața primarilor, pentru că, nu e așa, oricând există după pensie un loc călduț de șef la poliția locală, după pensionare.

Mă simt umilit ca cetățean și ca polițist, când văd că fac o plângere penală și este plimbată și aruncată într-o parte și în alta, iar apoi mi se cere să aduc probe, pentru a fi luate niște măsuri. Sunt frustrat când văd că proprii mei colegi sunt timorați să ia niște măsuri sau măcar atitudine împotriva imposturii practicate de polițiștii locali, pentru că, probabil, le e teamă să nu deranjeze spectrul politic.

Mă simt ca ultimul om când trimit la parchet un dosar fără copertă, pentru că nu am așa ceva. Mă simt umilit când infractorii sunt lăsați în libertate și când văd că un magistrat nu se mișcă de pe scaun să ia măsurile preventive, pentru că are programare la coafor. Simt că cineva își dorește să își bată joc de munca noastră la propriu. Oameni buni! Ceea ce vă spun aici nu sunt povești de adormit copiii! Polițiștii chiar se află în pericol foarte des. Mult mai des decât vedeți în filme.

RECOMANDARE
"Țara asta nu merită nici măcar polițiștii ăștia pe care îi are.." -reacția unui polițist față de neregulile din sistem

În stradă nu se trag duble, totul se întâmplă în timp real. Respectați-vă polițiștii, pentru că, fără ei, ar fi anarhie. Gândiți-vă că cei din S.U.A. sau ale țări nu s-au civilizat pentru că i-a certat Moș Crăciun sau i-a biciuit Moș Ilie. Pentru toate astea, da, sunt frustrat. Pentru că profesia mea este luată în derâdere și nu i se acordă atenția meritată”  este mesajul publicat pe Facebook de polițistul Dan Georgescu.

loading...
Citește mai departe>>

Facebook

Alte recomandări

Loading...

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***