joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Elevul român care la 12 ani a dat Bacalaureatul într-o limbă străină

Horia Varga, elev la Colegiul „Andrei Şaguna” din Braşov, a reuşit o performanţă demnă de toată admiraţia. La numai 12 ani, a promovat examenul Cambridge prin care a reuşit să-şi echivaleze proba de competenţă lingvistică de la bacalaureat. Mai mult, puştiul a reuşit, alături de coechipierii săi, să obţină trei premii întâi la un concurs internaţional organizat de NASA.

„În clasa I mi-am dat primul examen Cambridge, iar în a patra am dat examenul CAT care se echivalează cu examenul de competenţă pentru admiterea la liceu. În clasa a cincea am dat şi examanul PET care a echivalat cu examenul de bacalaureat la limba engleză”, a spus acesta pentru digi24.ro

Horia a vorbit de mic, acasă, limba engleză. Mama lui, profesor de specialitate, l-a încurajat. Carmen Varga: „El vine la pregătire cu copii de clasa a noua. El fiind clasa a cincea. A lucrat cot la cot cu ei. A dat examenul în aceleași condiții. Știam că va promova. E un copil bun, ambițios”.

Echivalarea probei de limba engleză de la examenul de bacalaureat la numai 12 ani nu este singura performanța a lui Horia Varga. Băiatul face parte din echipa de elevi braşoveni care au câştigat trei premii întâi la un concurs international organizat de NASA. Tema a fost să proiecteze mici planete artificiale unde pot locui oamenii. Acesta este cel mai bun rezultat al României de până acum.

Carmen Tănăsescu, profesoară de fzică: „Echipele de clasa a şasea au obţinut două premii I, internaţional, şi un premiu al treilea. Rezultatele sunt fantastice! Sunt nouă copii de la Colegiul Şaguna. Şi patru din alte licee. S-au pregătit în centre de performanţă. Ei s-au pregătit vinerea şi sâmbăta. E un concurs pregătit în timpul liber, internaţional.Totul se întâmplă în limba engleză, inclusiv prezentarea spre jurizare a fost făcută în limba engleză.”

În decursul unui an, elevii pot să-şi imagineze cum anume ar reuşi ei să colonizeze spaţiul, să găsească o zonă sigură pentru omenire, dacă se va dori vreodată.

Foarte interesant și..  Nici BACALAUREATUL nu mai e ce-a fost! Cum tremurau elevii de altădată în fața examenului de MATURITATE. 18 examene în 14 zile: „Mâine, filosofie, logică și psihologie. Învăț până la prânz, apoi la psihologie. Ieri, filosofie. Azi, astronomie”

În acest proiect nu se regăsesc numai elevi foarte buni la fizică, ci şi elevi care au alte aptitudini. Ei sunt pregătiţi spre lucru în echipă. Foarte important că marile cuceriri ştiinţifice nu mai sunt individiale. Învăţând dintr-a şasea să lucreze în echipă, se pregătesc pentru viitorul lor profesional.

Sursa: digi24.ro

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

  1. Felicitari! Dar daca e strict vorba de Cambridge, nu e nimic spectaculos, si fiica mea la 12 ani a dat PET si a absolvit Pass Grade A Level B2 si cred ca, ca ea sunt multi, dar neviralizati.

  2. Felicitari!
    Pe de alta parte si copilul meu, impreuna cu alti aproape 100 au dat PET in iunie 2023 la finalul clasei a VI a. L-ar fi putut da si la finalul clasei a V a, tot in luna iunie dar ne-a rugat una din profesoarele de engleza sa dea toti o data, intr-a VI-a. El facuse pregatire pentru PET in clasa a V a si la toate simularile a fost super, super OK.

    Este vorba despre un colegiu national cu multe ore de engleza din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.