vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va ocupa toate locurile de muncă

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va ocupa toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău.

Un viitor în care locurile de muncă ar fi „opționale”

„Probabil că niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă”, a spus Musk despre AI la o conferință de tehnologie de joi, 23 mai, scrie CNN.

În timp ce vorbea de la distanță prin webcam la VivaTech 2024 din Paris, Musk a descris un viitor în care locurile de muncă ar fi „opționale”.

„Dacă vrei să faci o treabă care seamănă cu un hobby, poți să faci o treabă”, a spus Musk. „Dar în caz contrar, AI și roboții vă vor oferi orice bunuri și servicii pe care le doriți.”

Pentru ca acest scenariu să funcționeze, a spus el, ar trebui să existe „venit universal mare” – care nu trebuie confundat cu venitul de bază universal, deși nu a împărtășit cum ar putea arăta.

„Nu ar lipsi bunuri sau servicii”, a spus el.

Capacitățile AI au crescut în ultimii ani

Capacitățile AI au crescut în ultimii ani, suficient de repede încât autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii încă își dau seama cum să folosească tehnologia în mod responsabil. De asemenea, preocupările continuă să crească cu privire la modul în care…

Citește continuarea pe b1.ro

Foarte interesant și..  Fenomene înfricoșătoare în Europa. Aici vor fi cele mai neașteptate efecte ale schimbărilor climatice și odată cu ele vor apărea noi specii de animale

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.