Nava EDUARD BOHLEN, construită în anul 1891, destul de rezistenta pentru acele vremuri, cu un tonaj de 2.300, o lungime de 94 de metri, naviga cu un echipaj de 43 de persoane, este ambarcațiunea misterioasă care a eșuat în Atlantic și se află în prezent în deșert Namib.
Pe 5 septembrie 1909, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, nava ”Eduard Bohlen” s-a scufundat pe coastele Namibiei. Curenții au luat-o și au purtat-o spre uscat. Din cauza înaintării desertului spre Oceanul Atlantic, vaporul de 100 de metri lungime se afla astăzi ”parcat” în mijlocul nisipului, la 400 de metri de țărm!
După 20 de ani de activitate, la 5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca ambarcațiunea să se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.
Din fericire toţi pasagerii au scăpat cu viaţă din acest naufragiu, însă în ciuda tuturor încercărilor de a trage înapoi nava în larg, cargo-ul a rămas în mijlocul dunelor de nisip.
De atunci au trecut mai bine de 100 de ani si cum desertul namibian a inaintat vertiginos in apele oceanului, vasul a ajuns ”parcat” intre dunele de nisip, la o distanta de mai bine de 400 de metri de tarm, oferind imagini incredibile.
Sursa: a1.ro