sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Enigmele istoriei. Cele 9 pasiuni secrete ale lui Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceaușescu ar fi avut 100 de ani în acest an, dacă nu ar fi fost executat în ziua de Crăciun, din 1989. După dispariția lui, câțiva dintre cei care au lucrat pentru Nea Nicu au început să povestească. Printre altele, așa am aflat că șeful Republicii Socialiste România avea o mulțime de pasiuni.

Am început să aflăm amănunte despre viața privată a lui Nicolae Ceaușescu de la foști subalterni de-ai acestuia.

De pildă, la 35 de ani, Nicolae Ceauşescu descoperea pasiunea pentru cinematografie, printre preferetale sale numărându-se filmele poliţiste americane. Liderul comunist s-a declarat fanul serialul de televiziune american Kojak, care a rulat între 1973 şi 1978. În plus, toate reşedinţele sale au fost dotate cu o sală specială de proiecţie.

Printre pasiunile sale se mai numărau şahul, biliardul, voleiul, schi şi vizitele în străinătate, scrie historia.ro, citat de click.ro


Ceaușescu era lăsat să câștige la șah deși era mediocru la acest sport al minții

Cei din anturajul lui Nea Nicu spun că acesta avea un program zilnic bine organizat, de care se ocupa Cabinetul Preşedintelui Republicii. La sfârșitul zilelor de lucru, Ceaușescu obișnuia să meargă la Club-bazin Floreasca, aflat la câțiva metri depărtare de vila din Primăverii. Nu intra nimeni fără să fie anunţat în casă, au povestit apropiații familiei Ceaușescu. Aici se asculta muzică la un casetofon cu romanţe foarte frumoase cântate de Mia Braia, Ioana Radu, Maria Tănase, Gică Petrescu, scrie historia.ro.

Nea Nicu era pasionat de serialul american Kojak

Iar seara, de două ori pe săptămână, uneori de trei ori pe săptămănă, Ceauşescu vedea un film. Împreună cu soţia, cu copii. Cam toate filmele româneşti, dar și multe filme americane, englezeşti şi unele filme ruseşti. Radio îl asculta, de regulă, la masa de prânz.

Nea Nicu și sporturile

Foarte interesant și..  Alooo, România! Învățământul moare! Citiți asta să vedeți ce pățesc profesorii în clasă! Spuneți ce e de făcut ?

Puțini dintre noi știu că lui Nicolae Ceaușescu îi plăceau șahul, popicele, biliardul și voleiul, dar și tirul cu arcul. Când nu făcea pe sportivul, jocul lui preferat era șeptică și era în stare să învârtă cărțile cu orele, dar se băga și la șah și remi, au povestit foști parteneri de ”distracție”.

Însă, marea pasiune a lui Ceaușescu era vânătoarea. Făcea adevărate masacre printre porcii mistreți, urșii și căpriorii aduși în bătaia puștii de gonaci sau ademeniți cu mâncare până sub balconul vilei din care Ceaușescu trăgea.

Marea pasiune a lui Ceaușescu a fost vânătoarea

După 1955, Ceaușescu s-a apucat şi de vânătoare și se lăuda că ar fi obținut 398 de medalii, precum și o captură impresionantă: un mistreț de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a dictatorului a avut loc în 10 decembrie 1989, cu două săptămâni înainte ca el să fie retras de la putere.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.