Acasă Evenimente Este cel mai rapid înotător de pe Planetă. Da! Românul David Popovici...

Este cel mai rapid înotător de pe Planetă. Da! Românul David Popovici a doborât Recordul Mondial

0

David Popovici a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, reușind, la 17 ani, o performanță istorică pentru înotul românesc. El a obținut sâmbătă medalia de aur la Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma, cu un timp prin care a doborât recordul mondial care data din 2009.

A înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi. Pentru David Popovici, aflat încă la vârsta junioratului, este cea mai importantă realizare a carierei sale – extrem de promițătoare – de până acum.

În acest moment, David Popovici este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil. Nimeni nu a încheiat 100 de metri cu un timp mai bun! 

Citește mai mult la Digi24.ro

Foarte interesant și..  România cea mai...! Cu ce s-au remarcat românii în Cartea Recordurilor Mondiale și cine se bucură de această onoare?

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentUitați-vă bine! Este un templu construit cu o tehnologie care nu se găsește nicăieri pe Terra
Articolul următorAtingeți pământul cu picioarele goale. Lipsa contactului fizic duce la oboseala cronică, dureri, inflamații și alte efecte negative cronice