sâmbătă, septembrie 23, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Este leguma care te poate omorî fără să știi! Se află printre preferatele romanilor si mulți o mănâncă zilnic

Specialiștii de la noi le recomandă să fie atenți când aleg leguma de la piață.

Studii recente, efectuate in SUA, arată că, atunci când e lăsat să se înverzească la culoare, cartoful, leguma preferată de mulți români, devine otrăvitor.

Specialiștii spun că această transformare a cartofului se datorează unei mari concentrații de glicoalkaloidă, o toxină, relatează evz.ro.

Deși otrăvirea cu cartofi este rară, ea a fost semnalată în SUA. Americanii spun că moartea survine după o perioadă de slăbiciune și confuzie, urmată apoi de comă.

Romanii sunt mari consumatori de cartofi și de aceea specialiștii de la noi le recomandă să fie atenți când aleg leguma de la piață.

Pe lângă cartof, mai pot fi periculoase fructe ca cireșele, caisele, prunele si piersicile. Acestea conțin otrava în frunzele și în sâmburii lor.

Dacă mâncați sâmburii de la astfel de fructe să aveți grijă pentru că atunci când sunt zdrobiți, aceștia produc acid prusic (cianura de hidrogen), care este toxic și chiar letal.

Sursa: stirilekanald.ro

Foarte interesant și..  Topul celor mai toxice iaurturi din supermarket-uri. Iată mizeria ce se ascunde în ele și pe care o dai copilului tău

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.