vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Explicatia care ar dezlega unul dintre cele mai mari mistere. Ce au aflat oamenii de stiinta despre Triunghiul Bermudelor

De-a lungul timpului, vapoare, ambarcatiuni usoare si chiar avioane au disparut fara urma in Oceanul Atlantic, intr-o zona cuprinsa intre Insulele Bermude, Porto Rico si Fort Lauderdale cunoscuta drept Triunghiul Bermudelor.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Arctiului din Norvegia au analizat craterele uriase de pe fundul Marii Barents si cred ca au descoperit o conexiune intre acestea si disparitiile misterioase de pe coasta Americii.

Mai exact, craterele care inconjoara coasta norvegiana indica locurile in care exista mari depozite de gaz metan, care pot provoca eruptii si explozii, care pot duce la scufundarea navelor si pot afecta aeronavele, scrie Digital Journal.

Teoria norvegienilor ar confirma si ce au descoperit oamenii de stiinta din Rusia. Anul trecut, o echipa de cercetatori sustinea ca a descifrat misterul acestor disparitii, care ar fi provocate de acelasi fenomen geofizic care se afla la originea giganticelor cratere aparute brusc in Siberia in perioada verii.

Expertii sunt de parere ca, la fel ca in cazul fenomenelor de tip „pingo” sau hidrolacolit din Siberia, in subsolul marin din Triunghiul Bermudelor exista mari pungi de gaz metan care la un moment dat se sparg violent, iar gazele degajate urca spre suprafata oceanului si produc pierderea flotabilitatii ambarcatiunilor aflate in trecere prin zona respectiva. De asemenea, cand ajung in atmosfera, aceste gaze pot produce pierderea portantei aeronavelor care zboara pe acolo.

Citește și

Fenomenul „Triunghiul Bermudelor este un efect al reactiilor hidratilor de gaze naturale” (asa cum este hidratul de metan), sustine omul de stiinta rus Igor Ieltov pentru publicatia The Siberian Times. „(Hidratii de gaze) incep sa se descompuna activ, gheata metanica trecand in forma gazoasa. Aceasta reactie se produce rapid, ca o avalansa sau ca o reactie nucleara, eliberand volume uriase de gaz. Astfel, apa oceanului ajunge sa para ca fierbe, iar vapoarele se scufunda pentru ca-si pierd…

Foarte interesant și..  Cum și-a dat Apple utilizatorii afară din conturi. Situația nefericită care i-a enervat pe mulți

Articolul complet îl puteti citi AICI

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.