miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Exploziiile din România care au înfiorat întreaga Europă

Explozii devastatoare urmate de un incendiu puternic au zguduit o stație de GPL (gaz petrolier lichefiat) din Crevedia, județul Dâmbovița, într-un eveniment tragic care a dus la pierderea unei vieți și la rănirea a cel puțin 46 de persoane, majoritatea suferind arsuri grave. Pompierii și echipajele de intervenție au fost chemați la fața locului pentru a stinge incendiul, dar a doua explozie masivă i-a afectat pe cei care se aflau în apropiere.

În momentul primelor deflagrații, în parcare se aflau 6 cisterne cu aproximativ 10.000 de litri de GPL fiecare, în timp ce angajații încercau să transfere gazul dintr-o cisternă în alta. Incidentul a generat confuzie, iar pompierii care au sosit inițial nu au putut confirma prezența sau absența altor cisterne cu GPL în incinta stației. Cinci dintre acești eroi ai intervenției au suferit răni grave și au fost internați în spital.

La spitalul din București au fost transportate un număr de 46 de victime ale exploziilor, dintre care 8 au fost intubate, iar altele au suferit arsuri pe diverse procente ale corpului. Din păcate, printre cei răniți se numără și pompieri și un polițist. Într-o măsură în care evoluția stării pacienților arși este incertă, au fost luate măsuri pentru transferul a patru dintre ei în Italia și Belgia, cu sprijinul Mecanismului de Protecție Civilă al UE.

Evenimentul a avut un impact semnificativ asupra zonei, determinând evacuarea populației și blocarea traficului pe DN 1A. Stația de GPL la care a avut loc explozia aparținea firmei Flagas SRL, cu acționarii Ionuț Daniel Doldurea și Cosmin Ionuț Stinga. Acest incident tragic a stârnit o reacție rapidă la nivel național, cu oficialitățile române activând Mecanismul de Protecție Civilă al UE pentru a asigura transferul în străinătate al răniților în scopul tratamentului adecvat.

În contextul acestei tragedii, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de compasiune și a subliniat că prioritatea principală este acordarea de sprijin celor afectați. Guvernul a pus la dispoziție linii telefonice pentru victime și familiile acestora și a anunțat măsuri urgente pentru anchetarea cauzelor acestui incident. Comunitatea a fost chemată să doneze sânge pentru a ajuta la tratarea victimelor.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.