duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Elon Musk crede ca sunt șanse de 100% ca toate speciile de pe Terra să dispară, într-o extincție în masă

Miliardarul Elon Musk, a avertizat omenirea, într-o postare de rețeaua de socializare Twitter, că ”toate speciile de pe Pământ au 100% șanse să dispară, într-o extincție în masă”, cu excepția cazului când pământenii se vor muta într-o altă lume.

O lucrare recentă publicată de Biological Reviews, pe 10 ianuarie 2022, a oamenilor de știință de la Universitatea Cornell arată că pe planeta noastră au avut loc cinci extincții în masă cauzate de fenomene naturale extreme, iar a șasea a început deja, potrivit Interesting Engineering, citat de ziare.com.

Echipa condusă de Robert Cowie a estimat că 260.000 de specii de pe Pământ au dispărut începând cu anul 1500. Savantul și colegii săi sugerează că eforturile de conservare a vieții de pe Terra, deși limitate, trebuie continuate, iar biodiversitatea este necesar să fie bine documentată.

Profesorul Cowie de la Universitatea din Hawaii, cooordonatorul studiului, apără teoria extincţiei în masă negată de unii, argumentând că cercetările se concentrează pe dispariţia mamiferelor şi păsărilor, neluând suficient în seama nervertebratele. Acestea formează grosul biodiversităţii, deşi severitatea situaţiei diferă mult – speciile de plante mor mai lent, în timp ce speciile de pe uscat, mai ales cele locale de pe insule, sunt mai afectate decât cele care trăiesc pe continent.

„Oamenii sunt singura specie capabilă să manipuleze biosfera pe scară vastă. Nu suntem deci doar una din speciile care evoluează supuse factorilor externi, dimpotrivă, suntem singura capabilă de alegere conştientă privind viitorul nostru şi biodiversitatea de pe Pământ”, spune Cowie.

Atunci când un utilizator de pe Twitter a împărtășit această lucrare cu publicul său larg, Elon Musk a intervenit susținând și el că ”sunt șanse de 100% ca toate speciile să dispară datorită expansiunii Soarelui, cu excepția cazului când oamenii vor deveni multiplanetari”.

Foarte interesant și..  Cercetătorii dezvăluie un mister! Câți oameni au scris cartea importantă pentru creștini: BIBLIA?

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cornwell, New York, din Statele Unite, Soarele se va extinde, cu adevărat, atunci când va rămâne fără hidrogen și va arde, pârjolind și Pământul.

Numai că acest fenomen prin care Soarele se va transforma într-o gigantică roșie se va petrece în aproximativ 5 miliarde de ani. Planul de evadare al omenirii de pe Pământ pe alte planete este vital, dar doar ca o variantă B, iar ceea ce avem nevoie acum este un program ferm de contracarare al schimbărilor climatice de pe planeta noastră.

A fost înghețat complet la minus 196 grade Celsius. Primul om din istorie criogenat a fost James Bedford

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.