duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Coaceți ceapă la cuptor în loc să luați medicamente pentru boli respiratorii. E indicată, și pentru cei cu diabet și chiar pentru cei care suferă de boli de inimă

Legumele au fost utilizate de mult timp de strămoși pentru vindecarea maladiilor. Ajută la scăpa de răceli, patologii ale pielii, consolidează sistemul imunitar.

Despre proprietățile cepei, mulți oameni cred în mod eronat că proprietățile sale benefice scad în timpul procesului de coacere. Acest lucru nu este adevărat, deoarece numai uleiurile esențiale se evaporă și, după ce sunt în cuptor, toate proprietățile sale de vindecare sunt doar îmbunătățite.

Această legumă conține vitamina C, un nutrient implicat în susținerea imunității, repararea țesuturilor și absorbția fierului. Vitamina C acționează, de asemenea, ca un puternic antioxidant în corpul tău, protejându-ți celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întocmai cum este ilustrat într-un studiu1. Un alt beneficiu al cepei este conținutul de vitamina C, care este necesară pentru producerea de colagen. Așadar, consumul regulat de ceapă previne îmbătrânirea prematură a pielii.

Ceapa este, de asemenea, bogată în complexul de vitamine B, inclusiv folat (vitamina B9) și piridoxină (vitamina B6), care joacă roluri-cheie în metabolism, producția de celule roșii din sânge și funcția nervoasă, după cum a fost demonstrat într-un alt studiu.

Cum se prepara CEAPA COAPTĂ LA CUPTOR?

Coaceți ceapa direct în coajă la 100-150 de grade timp de 15-30 de minute. Pentru cele mai bune beneficii pentru sănătate, mâncați jumătate de ceapă medie dimineața pe stomacul gol și jumătate cu 2-3 ore înainte de culcare.

Pentru coacerea cepei, utilizați cuptorul, aragazul lent sau cuptorul cu microunde. În primele două cazuri, împachetați fructele în folie. În al treilea caz, puneți capetele într-un vas de sticlă rezistent la căldură și puneți-l în cuptorul cu microunde.

Poate fi folosit pentru tava de copt. Cum să coaceți ceapa într-o tigaie:

  1. Tăiați ceapa în jumătate și dezasamblați-le în emisfere.
  2. Puneți fiecare emisferă în tava ca o ceașcă inversată.
  3. Coaceți fără unt sub capac până când vasul este transparent.
  4. Cât durează să coaceți ceapa în cuptor pentru tratare – 30-60 de minute.Timp de coacere în alte moduri:
    • în cuptorul cu microunde – 15 minute;
    • pe pan – 10-15 minute;
    • într-un aragaz lent – 30 de minute.

În toate rețetele, cum să gătești ceapă coaptă, ceapa trebuie să fie moale și parțial transparentă. Ceapa prea prăjita in cuptor pentru tratamentul complica procesul de digestie si incetineste activitatea intestinelor.

Ceapa la cuptor. Caracteristici benefice

Se evidențiază în special rolul cepei la cuptor pentru tratamentul persoanelor care suferă de diabet. Proprietățile sale sunt capabile să reducă și să normalizeze nivelul glucozei. Ceapa coaptă conține sulf, care este responsabil pentru activarea pancreasului și pentru producția suficientă de insulină.

Ceapa conține, de asemenea, fier, care este necesar pentru ca o persoană să mențină buna funcționare a sistemelor și organelor sale.

Pentru pneumonie și bronșită, ceapa coaptă este utilizată activ atât în ​​tratamentul adulților, cât și în tratamentul copiilor.

Ar trebui consumat mai des de toți cei care au probleme cu coagularea sângelui. După un infarct sau un accident vascular cerebral, medicii recomandă să mănânci zilnic ceapă la cuptor. Ajută vasele la curățare, elimină plăcile aterosclerotice. Ajută la normalizarea tensiunii arteriale, precum și a durerilor de cap de migrenă.

Ceapa este indispensabilă în tratamentul inflamațiilor dureroase purulente, cum ar fi boils. Când se utilizează ceapa coaptă pe un abces, tratamentul durează doar 1-2 zile.

Compresele de ceapă au un efect antibacterian bun. Ele pot fi folosite pentru a trata hemoroizii, desigur, sub supraveghere medicală.

Un ajutor pentru sănătatea inimii

Ceapa conține, printre altele, și sulf, mineral esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular, protejând vasele de sânge. Un studiu3 efectuat pe 70 de persoane supraponderale cu hipertensiune arterială a constatat că o doză de 162 mg pe zi de extract de ceapă bogat în quercetină, a redus semnificativ tensiunea arterială sistolică cu 3-6 mmHg comparativ cu un placebo.

De asemenea, s-a demonstrat că ceapa scade nivelul colesterolului. Potrivit unui studiu4 efectuat pe 54 de femei cu sindromul ovarian polichistice, a constatat că consumul de cantități mari de ceapă roșie, crudă (40-50 grame/zi dacă este supraponderală și 50-60 grame/zi dacă este obeză) timp de opt săptămâni a redus colesterol total și „rău” (LDL) din sânge, comparativ cu un grup de control. În plus, ceapa conține antioxidanți și compuși care au proprietăți antiinflamatorii puternice. Dovezile din studiile5,6,7 efectuate pe animale susțin că consumul de ceapă poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv inflamația, nivelurile ridicate de trigliceride și formarea cheagurilor de sânge.

Sursă excelentă de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși care inhibă oxidarea, un proces care duce la deteriorarea celulară și contribuie la boli precum cancerul, diabetul și bolile de inimă. Ceapa conține peste 25 de soiuri diferite de antioxidanți flavonoizi.

Ceapa roșie, în special, conține antocianine, pigmenți naturali din familia flavonoidelor care conferă cepei roșii culoarea violet. Mai multe studii asupra populației au descoperit că persoanele care consumă mai multe alimente bogate în antociani au un risc redus de boli de inimă.

Conform unui studiu8 efectuat pe 93.600 de femei s-a observat că cele cu cel mai mare aport de alimente bogate în antocianină au avut cu 32% mai puține șanse de a suferi un atac de cord decât femeile cu cel mai scăzut aport.

În plus, antocianinele protejează împotriva diabetului și anumitor tipuri de cancer cum ar fi cancere esofagiene, stomacale, colorectale, hepatice, mamare, cervicale și de prostată, după cum au arătat câteva studii9,10.

Conține compuși care luptă împotriva cancerului

Consumul de legume din genul Allium, cum ar fi usturoiul și ceapa, a fost corelat cu un risc mai scăzut de a dezvolta diferite tipuri de cancer. O analiză11 a 26 de studii a arătat că persoanele care au consumat cea mai mare cantitate de legume din familia Allium au fost cu 22% mai puține șanse de a fi diagnosticate cu cancer de stomac decât cele care au consumat cea mai mică cantitate.

Mai mult, o analiză12 a 16 studii efectuate la 13.333 de participați a demonstrat că cei care au avut cel mai mare aport de ceapă au avut un risc redus cu 15% de a dezvolta cancer colorectal comparativ cu cei cu cel mai mic aport de ceapă. Aceste proprietăți de combatere a cancerului au fost legate de compușii sulfului și de antioxidanții flavonoizi care se găsesc în ceapă. Ceapa furnizează onionina A, un compus care conține sulf, care reduce dezvoltarea tumorii și încetinește răspândirea cancerului ovarian și pulmonar în studiile 13,14in vitro. De asemenea, ceapa conține fisetină și quercetină, antioxidanți flavonoizi care pot inhiba creșterea tumorii.

Poate crește densitatea oaselor

Inclusiv ceapa poate ajuta la susținerea sistemului osos. Un studiu15 efectuat pe 507 de femei în perimenopauză și postmenopauză a constatat că persoanele care au consumat ceapă cel puțin o dată pe zi, au avut o densitate osoasă totală cu 5% mai mare decât persoanele care le-au consumat o dată pe lună sau mai puțin. În plus, studiul a demonstrat că femeile în vârstă care au mâncat cel mai frecvent ceapă și-au redus riscul de fractură de șold cu mai mult de 20% comparativ cu cele care nu au consumat deloc ceapă.

Totodată, se crede că dacă consumi ceapă poți preveni osteoporoza și îți poți crește densitatea osoasă, întocmai cum ilustrează un studiu din 200216. Așadar, quercetina prezentă în ceapă are beneficii pentru sistemul muscular și sistemul osos, susține densitatea osoasă și poate diminua efectele vătămării oxidative a fibrelor musculare. Această legumă este recomandată în cazul sportivilor, persoanelor care urmează antrenamente fizice intense sau de fizioterapie, celor în recuperare motorie, dar și femeilor care prezintă risc de osteoporoză.

Proprietăți antibacteriene

Quercetina extrasă din ceapă pare să ajute la combaterea bacteriilor, cum ar fi Escherichia coli (E. coli), Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus (S. aureus) și Bacillus cereus. Potrivit unui studiu17 in vitro quercetina extrasă din coaja de ceapă galbenă a inhibat cu succes creșterea Helicobacter pylori (H. pylori) și a Staphylococcus aureus rezistent la meticilină (MRSA).

Contribuie la sănătatea sistemului digestiv

„Mâncați ceapă cât de des, deoarece previne crizele de inimă, stimulează rinichii şi ficatul şi calmează sistemul nervos”

Ceapa are beneficii și pentru sistemul digestiv, datorită unui carbohidrat din compoziția sa. Fructooligozaharidul restabilește echilibrul florei intestinale, susținând dezvoltarea bacteriilor benefice. Ceapa calmează arsurile gastrice și simptomele indigestiei. În plus, ceapa este o sursă bogată de fibre și prebiotice, care sunt necesare pentru o sănătate optimă a intestinului. Conform unui studiu18 consumul de alimente bogate în prebiotice ajută la creșterea probioticelor, cum ar fi tulpinile de Lactobacillus și bifidobacterii, care contribuie la sănătatea sistemului digestiv.

Mai  mult decât atât, conținutul de prebiotice inulină și fructooligozaharide ajută la îmbunătățirea funcției imunitare. De asemenea, ceapa bogată în flavonoizi antioxidanți, te ajută să combați infecțiile tractului respirator și nu numai. Ceapa, de asemenea, poate întări sistemul imunitar și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Foarte interesant și..  Atenție la ceapă și usturoi. Restul, depinde de tine..... Nimeni nu-ți va spune asta vreodată

Cu utilizarea regulată, ceapa coaptă vă poate scuti de multe afecțiuni și poate avea un efect preventiv.

Citește mai multe despera beneficiile cepei si aici 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.