Acasă Recomandate Românii nu le cunosc îndeajuns. Colțuri de paradis din România neapreciate la...

Românii nu le cunosc îndeajuns. Colțuri de paradis din România neapreciate la adevărata lor valoare

0

În România sunt colțuri de paradis care rivalizează oricât cu alte atracții turistice de pe Glob. Problema noastră este că nu le promovăm destul în străinătate.

Platoul Meledic, aflat în cadrul comunelor Lopătari și Mânzălești, face parte din Rețeaua Natura 2000. Aici se află Lacul Meledic, numit de localnici Lacul fără fund. Ocupă aproape un hectar ca suprafață și are apă dulce, cu toate că se află într-un masiv de sare. Peștera 6S de la Mânzălești (numită și Peștera 6 Iezi) este cea mai întinsă peșteră în sare din Europa și se află tot în această regiune.

La 30 Km de Drobeta Turnu Severin se află Peștera Topolnița, a doua ca mărime din România (după Peștera Vântului) și a XVII-a de pe Glob. A fost creată de trei ape curgătoare: Topolnița, Ponorăț și Găurinți, care au erodat masivul calcaros. Aici se află formațiuni carstice deosebite.

Podul lui Dumnezeu din Com. Ponoare (jud. Mehedinți) a luat naștere prin prăbușirea tavanului Peșterii Ponoarele. Este deschis traficului, cu toate că este un pod natural.

Satul Rimetea, din jud. Alba , prin amplasarea sa, dă senzația că aici soarele răsare de două ori pe zi.

Lacul Vida (jud. Bihor, loc Luncasprie) este supranumit „Paradisul de Smarald”. Are o culoare exotică, iar pădurea se oglindește în apa lacului. Suprafața lacustră ocupă 6 ha. In mijlocul lacului există un vârtej spectaculos, ce reprezintă un deversor tip pâlnie prin care apa se scurge atunci când plouă abundent.

Lacul Albastru de la poalele Munților Gutâi, se află în apropierea loc. Baia Sprie (jud. Maramureș). Este unic în lume deoarece își schimb culoarea în funcție de anotimp. Are nuanțe de albastru primăvara, verde cu reflexe de smarald vara, verde închis sau chiar maro toamna.

Foarte interesant și..  Vrei să cumperi o mașină? Astea-s mărcile de care să te ferești. Iată ce probleme tehnice au!

Sursa: alternativenews.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentMâncatul semințelor afectează ficatul, rinichii și inima
Articolul următorNu e nici Dacia, nici Oltcit, nici Aro. Masina romaneasca IULIA, dupa care intorc capul toti europenii!