Connect with us

INEDIT news

Românii nu le cunosc îndeajuns. Colțuri de paradis din România neapreciate la adevărata lor valoare

Published

on

În România sunt colțuri de paradis care rivalizează oricât cu alte atracții turistice de pe Glob. Problema noastră este că nu le promovăm destul în străinătate.

Platoul Meledic, aflat în cadrul comunelor Lopătari și Mânzălești, face parte din Rețeaua Natura 2000. Aici se află Lacul Meledic, numit de localnici Lacul fără fund. Ocupă aproape un hectar ca suprafață și are apă dulce, cu toate că se află într-un masiv de sare. Peștera 6S de la Mânzălești (numită și Peștera 6 Iezi) este cea mai întinsă peșteră în sare din Europa și se află tot în această regiune.

La 30 Km de Drobeta Turnu Severin se află Peștera Topolnița, a doua ca mărime din România (după Peștera Vântului) și a XVII-a de pe Glob. A fost creată de trei ape curgătoare: Topolnița, Ponorăț și Găurinți, care au erodat masivul calcaros. Aici se află formațiuni carstice deosebite.

Podul lui Dumnezeu din Com. Ponoare (jud. Mehedinți) a luat naștere prin prăbușirea tavanului Peșterii Ponoarele. Este deschis traficului, cu toate că este un pod natural.

Satul Rimetea, din jud. Alba , prin amplasarea sa, dă senzația că aici soarele răsare de două ori pe zi.

Lacul Vida (jud. Bihor, loc Luncasprie) este supranumit „Paradisul de Smarald”. Are o culoare exotică, iar pădurea se oglindește în apa lacului. Suprafața lacustră ocupă 6 ha. In mijlocul lacului există un vârtej spectaculos, ce reprezintă un deversor tip pâlnie prin care apa se scurge atunci când plouă abundent.

Lacul Albastru de la poalele Munților Gutâi, se află în apropierea loc. Baia Sprie (jud. Maramureș). Este unic în lume deoarece își schimb culoarea în funcție de anotimp. Are nuanțe de albastru primăvara, verde cu reflexe de smarald vara, verde închis sau chiar maro toamna.

Sursa: alternativenews.ro

loading...
Loading...

Din lume

Enigma vasului EDUARD BOHLEN! O navă lungă de 100 de metri îngropată în nisipul Deșertului Namib!

Published

on

By

Nava EDUARD BOHLEN este ambarcațiunea misterioasă  care a eșuat în Atlantic  și se află în prezent în deșert.Vasul ”Eduard Bohlen” a fost construit în anul 1891.

Era o navă rezistentă pentru acele vremuri, având un  tonaj (volumul spatiilor interioare ale navei exprimate în tone registru) de 2.300 și o lungime de 94 de metri. Naviga cu un echipaj de 43 de persoane la bord. 

După 20 de ani de activitate, la  5 septembrie 1909, sub pavilion german, urma să facă o deplasare din Swakopmund (Namibia) la Table Bay, Cape Town (Africa de Sud). Ceața densă de pe coastele Skeleton,a făcut ca  ambarcațiunea să  se ciocnească de stânci. ”Eduard Bohlen” s-a scufundat în Oceanul Atlantic, în Conception Bay.

De la acel eveniment nefast au trecut peste 100 de ani și, deoarece deșertul namibian a înaintat vertiginos în apele Oceanului Atlantic, vasul a ajuns între dunele de nisip, la o distanță de mai bine de 400 de metri de țărm. Astăzi ne  oferă imagini incredibile.

Sursa: a1.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***